Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑνεπαρκή αποδείχτηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”
Αεροδρόμια

Ανεπαρκή αποδείχτηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”

Ανεπαρκή αποδείχτηκαν πως είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”,ύστερα από την είσοδο άγνωστου ατόμου σε αυστηρά φυλασσόμενο χώρο του αεροδρομίου και την πρόκληση μεγάλων φθορών σε σταθμευμένο […]

Ανεπαρκή αποδείχτηκαν πως είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”,<…>ύστερα από την είσοδο άγνωστου ατόμου σε αυστηρά φυλασσόμενο χώρο του αεροδρομίου και την πρόκληση μεγάλων φθορών σε σταθμευμένο αεροσκάφος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα της Κρήτης, άγνωστο άτομο κατάφερε και μπήκε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν υπεύθυνο του αεροδρομίου, σε σταθμευμένο αεροσκάφος της εταιρείας Sky Express και να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο πιλοτήριο, αξίας 12.000 έως 17.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος επρόκειτο να ξεκινούσε την περασμένη Παρασκευή δρομολόγια σε νησιωτικές περιοχές, όπου η υφιστάμενη κάλυψη δεν είναι επαρκής κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολιοφθορά που οφείλεται σε ανταγωνισμό απέκλεισε ο συνιδιοκτήτης της εταιρίας `Sky Express`, κ. Μαυραντωνάκης, καθώς όπως δήλωσε “εμείς πάμε να καλύψουμε πρόσθετες ανάγκες και όχι ν` αφαιρέσουμε πελατεία από άλλες εταιρίες”.

Από την άλλη, ο αερολιμενάρχης, κ. Μάνος Σφακιανάκης, ανέφερε πως “το αεροπλάνο ήταν σταθμευμένο στο χώρο που σταθμεύουν τα ελαφρά αεροσκάφη και είναι απορίας άξιο πώς εισήλθαν οι δράστες στο χώρο, εφόσον όλοι υφίστανται αυστηρούς ελέγχους”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αεροδρομίου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024