Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕυρωπαϊκό Δικαστήριο: Συμβατή με την κοινή αγορά η συγχώνευση Air France και KLΜ

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Συμβατή με την κοινή αγορά η συγχώνευση Air France και KLΜ

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Φεβρουάριος 2004) ότι η συγχώνευση της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας Air France με την ολλανδική KLΜείναι συμβατή με την κοινή αγορά επιβεβαίωσε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο […]

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Φεβρουάριος 2004) ότι η συγχώνευση της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας Air France με την ολλανδική KLΜ<...>είναι συμβατή με την κοινή αγορά επιβεβαίωσε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφαση του την περασμένη εβδομάδα, ακυρώνοντας κατ` αυτό τον τρόπο τους ισχυρισμούς της εταιρίας χαμηλού κόστους easyJet περί `πρόδηλης πλάνης εκτιμήσεως` της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Φεβρουάριο του 2004.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπογράμμισε ότι είναι ορθός ο ορισμός της αγοράς που χρησιμοποίησε η Επιτροπή, σύμφωνα με τον οποίο κάθε αεροπορική γραμμή μεταξύ ενός σημείου προελεύσεως και ενός σημείου προορισμού συνιστά χωριστή αγορά. Επιπλέον, το Δικαστήριο θεωρεί ότι δεν αποδεικνύεται η δημιουργία ή η ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης και επομένως δεν προσβάλλεται ο ανταγωνισμός στις αγορές, όπου δεν υφίστανται αλληλεπικαλύψεις μεταξύ των δραστηριοτήτων της Air France και της KLM.

Ωστόσο, το Δικαστήριο υπενθύμισε ότι στις 11 Φεβρουαρίου 2004 η Επιτροπή έκρινε συμβατή προς την κοινή αγορά τη συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιριών, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που πρότειναν τα δύο μέρη της συγχώνευσης. Οι δεσμεύσεις αυτές αφορούν στην επίλυση των προβλημάτων ανταγωνισμού σε δεκατέσσερα δρομολόγια, εννέα από τα οποία πραγματοποιούνται στην Ευρώπη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024