Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαROUTES 2002: Αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο των αερομεταφορών και διακρίσεις για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

ROUTES 2002: Αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο των αερομεταφορών και διακρίσεις για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία και αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο των αερομεταφορών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες το 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ανάπτυξης Αερογραμμών ROUTES Αθήνα 2002, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα […]

Με μεγάλη επιτυχία και αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο των αερομεταφορών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες το 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ανάπτυξης Αερογραμμών ROUTES<.> Αθήνα 2002<...>, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας μεταξύ 22-24 Σεπτεμβρίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με επίσημο χορηγό το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η κορυφαία συνάντηση, που διοργανώνεται από το 1995 από τη βρετανική εταιρία Routes, η οποία απαρτίζεται από μερικά από τα κορυφαία στελέχη του κλάδου των αερομεταφορών, συγκέντρωσε φέτος στην Αθήνα περισσότερους από 800 σύνεδρους από ολόκληρο τον κόσμο, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο από πλευράς συμμετοχής και προσφέροντας μια θαυμάσια ευκαιρία για τη χώρα μας να αναδείξει τις προοπτικές της Αθήνας και του νέου αεροδρομίου της εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

“Η διεθνής αεροπορική αγορά βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην εντυπωσιακή συμμετοχή που σημειώθηκε στο Συνέδριο Routes Αθήνα 2002. Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση της Αθήνας, αναμένεται αύξηση της τάξης 6-7% για το 2003”, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης. “Το φετινό Συνέδριο Routes Αθήνα 2002 ήταν το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ, με τη συμμετοχή 160 αεροπορικών εταιριών και 300 αεροδρομίων από όλο τον κόσμο. Η διεθνής αυτή συνάντηση έδωσε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τη λαμπρή ευκαιρία να προβάλει σε υψηλόβαθμα στελέχη των αεροπορικών εταιριών τις επιχειρηματικές δυνατότητες που προσφέρει το αεροδρόμιο για την ανάπτυξη νέων αεροπορικών δρομολογίων”.

Βραβεία Μάρκετινγκ Αεροδρομίων – Διακρίσεις για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Στο δείπνο που παρέθεσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ‘Ελ. Βενιζέλος’ τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, οι διοργανωτές του Συνεδρίου απένειμαν τα καθιερωμένα Βραβεία Μάρκετινγκ Αεροδρομίων (Airport Marketing Awards) στα αεροδρόμια που ψήφισαν οι αεροπορικές εταιρίες με κριτήριο την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων στρατηγικής μάρκετινγκ για την ανάπτυξη νέων αεροπορικών συνδέσεων.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ήταν τα 2 κορυφαία αεροδρόμια στον κόσμο, στην κατηγορία αεροδρομίων με επιβατική κίνηση 5 – 15 εκατομμύρια επιβάτες για το 2001. Επιπλέον, ειδικό τιμητικό βραβείο απενεμήθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε αναγνώριση της αποτελεσματικότητάς του στον τομέα του μάρκετινγκ απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε από την έναρξη λειτουργίας του το Μάρτιο του 2001.

Στις άλλες κατηγορίες, βραβεία απενεμήθησαν και στα αεροδρόμια London City Airport (0-5 εκατομμύρια επιβάτες), Μονάχου (15-25 εκατομμύρια) και Aμστερνταμ (25+ εκατομμύρια επιβάτες).

Στο δείπνο, χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Αθήνα 2004”, κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από το χώρο των αερομεταφορών, του τουρισμού, κρατικούς φορείς, τον τραπεζικό κλάδο κ.λπ.

Η βραδιά έκλεισε με τη θαυμάσια φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους ερμηνεύοντας ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο πρόεδρος των Routes, Sir Gilbert Thompson, εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο των αερομεταφορών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το φετινό Συνέδριο: “Ήταν το μεγαλύτερο και καλύτερο Συνέδριο Routes που έγινε ποτέ. Οι σύνεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα, μια πόλη που τους άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης μας χαροποιεί ιδιαίτερα, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο κλάδος μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Θερμά συγχαρητήρια στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την καθοριστική συμβολή του στην επιτυχία του Συνεδρίου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, προσελκύοντας αεροπορικές εταιρίες από όλο τον κόσμο που γνώρισαν από κοντά το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Αθήνας και τη δυναμικότητα που διαθέτει η πόλη ως τουριστικός προορισμός”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024