Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνεχίζουν ακάθεκτοι οι Ιπτάμενοι Συνοδοί Φροντιστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας την απεργία

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Ιπτάμενοι Συνοδοί Φροντιστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας την απεργία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομίας πραγματοποίησαν χθες οι Ιπτάμενοι Συνοδοί Φροντιστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι συμπλήρωσαν ήδη 46 ημέρες απεργίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομίας πραγματοποίησαν χθες οι Ιπτάμενοι Συνοδοί Φροντιστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι<...> οποίοι συμπλήρωσαν ήδη 46 ημέρες απεργίας, παρά τη προχθεσινή τους συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας. Ένταση δημιουργήθηκε όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν καφέδες και μπουκάλια με νερό, προς την πλευρά των αστυνομικών, που είχαν κάνει κλοιό γύρω από το κτίριο του υπουργείου.

Το προεδρείο της ΕΙΣΦ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, αφού ο υπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό. Τα αποτελέσματα της συζήτησης δεν ικανοποίησαν τους απεργούς οι οποίοι αποχώρησαν από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ανακοίνωσαν ότι αύριο θα κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Προχθές το πρωί η ΕΙΣΦ είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία στο πλαίσιο επίσκεψής της στους χώρους του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος μετέβη και στα γραφεία της Ένωσης των Συνοδών-Φροντιστών, που στεγάζονται στον αερολιμένα. Η κ. Παπαρήγα αφού ενημερώθηκε από το προεδρείο της ΕΙΣΦ, εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της στους απεργούς, τους οποίους προέτρεψε να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, υποστηρίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούν τα αιτήματά τους. Το μεσημέρι, το προεδρείο της ΕΙΣΦ είχε συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, στο περιθώριο εκδήλωσης για τους νεφροπαθείς. Ο κ. Παπανδρέου άκουσε τα αιτήματα των απεργών, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανέλαβε καμία συγκεκριμένη δέσμευση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Να υπενθυμίσουμε ότι οι βασικές διαφωνίες της ΕΙΣΦ στον τρόπο λειτουργίας της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, δηλαδή στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, είναι το οικονομικό, οι ώρες εργασίας και οι απολύσεις τουλάχιστον 250 συναδέλφων τους, στο πλαίσιο της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024