Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑγορά 3 επιπλέον Airbus A320 από την Aegean Airlines

Αγορά 3 επιπλέον Airbus A320 από την Aegean Airlines

Στην αγορά 3 επιπλέον αεροσκαφών Airbus Α320 προέβη χτες, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2006, η εταιρία Aegean Airlines. Συνολικά έχειπροβεί σε παραγγελία 14 αεροσκαφών Airbus A320, συμπεριλαμβανομένων και 3 νέων αεροσκαφών […]

Στην αγορά 3 επιπλέον αεροσκαφών Airbus Α320 προέβη χτες, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2006, η εταιρία Aegean Airlines. Συνολικά έχει<...>προβεί σε παραγγελία 14 αεροσκαφών Airbus A320, συμπεριλαμβανομένων και 3 νέων αεροσκαφών που έχουν μισθωθεί από την ILFC, σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2005.

Παράλληλα η Aegean διατηρεί την προοπτική παραγγελίας επιπλέον 9 Α320 αεροσκαφών. Η παράδοση των αεροσκαφών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2007 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2009. Η καμπίνα των αεροσκαφών θα είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση. Τα αεροσκάφη θα φέρουν μηχανές V2500 της International Aero Engines. Η συνολική επένδυση για την αγορά των αεροσκαφών ξεπερνά τα 600 εκατ. δολάρια.

Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα του στόλου της Aegean και θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό από τις βάσεις της εταιρίας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Μετά την ένταξη της Σόφιας στο δίκτυό της, η Aegean θα ξεκινήσει πτήσεις και στο Βουκουρέστι τον Οκτώβριο του 2006, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την λήψη αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες των κρατών (Ελλάδος και τρίτων χωρών) για Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι και Κάιρο. Παράλληλα εξετάζεται η περαιτέρω ανάπτυξη και η αύξηση συχνοτήτων προς Γερμανία και Ιταλία το 2007.

Ακόμη, η εταιρία εξετάζει την ένταξη 5 νέων προορισμών το 2008, έχοντας ως στόχο να καλύψει σταδιακά και με τον καλύτερο τρόπο ένα κύκλο έως 3 ωρών από τις βάσεις της στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines υπογράμμισε: “Η εμπορική επιτυχία μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μας δίνει την εμπιστοσύνη και την δύναμη να επενδύσουμε σε μεγαλύτερο και πιο μοντέρνο στόλο αεροσκαφών. Οι δύσκολες διεθνείς συνθήκες και ιδιαίτερα οι υψηλές τιμές των καυσίμων καταστούν την επένδυση σε νέα τεχνολογία απαραίτητη όχι μόνο για ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών μας αλλά και για την βιωσιμότητα της εταιρίας μας. Η χωρητικότητά μας ανά πτήση θα αυξηθεί, το λειτουργικό κόστος ανά χιλιομετρικό επιβάτη θα μειωθεί, το βεληνεκές των αεροπλάνων θα μας επιτρέψει την μεγαλύτερη επέκταση του δικτύου μας και θα πετύχουμε απόλυτη συμβατότητα με την Lufthansa. Με την επένδυση αυτή, η Aegean θα έχει τον νεαρότερο στόλο στην περιοχή μας, στηρίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την δέσμευσή μας για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες μας”.

“Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Aegean Airlines επέκτεινε την παραγγελία της τόσο γρήγορα μετά την αρχική που είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 2005. Χαιρόμαστε που η σύγχρονη οικογένεια αεροσκαφών Airbus θα συνεισφέρει στην επιτυχία αυτής της δυναμικής αεροπορικής εταιρίας, η οποία έχει αποσπάσει το Χρυσό Βραβείο καλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χρονιάς 2004/5 και το ασημένιο βραβείο της καλύτερης αεροπορικής εταιρίας για το 2005/6 από τον ERA” τόνισε ο κ. Christian Streiff, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024