Τελευταία νέα
Η τελετή ένταξης πραγματοποιήθηκε στην τεχνική βάση της Aegean στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Η Aegean Airline μέλος της Star Alliance

Η Aegean Airline αποτελεί από χθες το 28ο αστέρι της διεθνούς αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance, στην οποία συμμετέχουν 4.000 αεροπλάνα, που μεταφέρουν περίπου 600 εκατ. επιβάτες σε όλον τον κόσμο. […]

Η Aegean Airline αποτελεί από χθες το 28ο αστέρι της διεθνούς αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance, στην οποία συμμετέχουν 4.000<…> αεροπλάνα, που μεταφέρουν περίπου 600 εκατ. επιβάτες σε όλον τον κόσμο. Η τελετή ένταξης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην τεχνική βάση της Aegean στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Star Alliance των 27 εταιρειών που συμμετέχουν στη συμμαχία η ηγεσία της Aegean και εκπρόσωποι του Τύπου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance κ. Jaan Albresht, σε ομιλία του, έπλεξε το εγκώμιο της Aegean δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο πνεύμα επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, καθώς και στην άριστη παροχή υπηρεσιών. “Η Aegean είναι η ναυαρχίδα αερομεταφορέας στην Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά και έδωσε συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της εταιρείας. Πρόσθεσε επίσης ότι όλες οι απαιτήσεις που τέθηκαν πριν από δώδεκα μήνες που υπέβαλε υποψηφιότητα η Aegean εκπληρώθηκαν στο ακέραιο.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης αναφέρθηκε σε μια ποιοτική εταιρία με ισχυρή ομάδα μετόχων, που κατάφερε να αναβαθμίσει όλα τα συστήματα αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Διευκρίνισε επίσης ότι με τη συμμετοχή της Aegean στην Star Alliance οι επιβάτες θα έχουν μπόνους σε μίλια σε όλο το δίκτυο που αφορά 180 χώρες.

Λόγω της γεωγραφικής θέσης που έχει η Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο διαθέτει στρατηγική σημασία, καθώς αποτελεί το κυριότερο σημείο πρόσβασης στην ΕΕ από τα νοτιοανατολικά. Με την Aegean το δίκτυο της Star Alliance καλύπτει τώρα περισσότερες από 1.500 πτήσεις εβδομαδιαίως προς 69 προορισμούς σε 27 χώρες. Παράλληλα οι μεγάλες ελληνικές κοινότητες που βρίσκονται διάσπαρτες σε περισσότερες από 100 χώρες, θα απολαμβάνουν πλέον τα ωφέλη που τους προσφέρει η αεροπορική συμμαχία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόσο οι υπεύθυνοι της Aegean όσο και της Star Alliance τόνισαν ότι η συμμαχία αυτή θα βοηθήσει και την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα καθώς εκτός των άλλων προβάλλεται και η χώρα μας στο εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά στην επικείμενη συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air και αν αυτομάτως θα συμμετέχει στην Star Alliance η Olympic Air ο κ. Βασιλάκης διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί μια συμφωνία αλλά δεν έχει πάρει ακόμη την έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού. Το ενοποιημένο σχήμα, κατά την άποψη του κ.Βασιλάκη θα πρέπει να μπει στη συμμαχία αλλά όλα αυτά θα τεθούν και πάλι όταν υπογραφεί η τελική συμφωνία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024