Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςJapan Airlines: Πτώση της μετοχής ύστερα από φήμες για πτώχευση
Η εταιρεία έχει ήδη δεχθεί 4 φορές από το 2001 κρατική βοήθεια

Japan Airlines: Πτώση της μετοχής ύστερα από φήμες για πτώχευση

Υποχώρηση κατά 11% κατέγραψε η τιμή μετοχής της Japan Airlines (JAL), υποχωρώντας έως και στα 85 γιεν, τα χαμηλότερα επίπεδά της φέτος. Την αφορμή έδωσαν δημοσιεύματα, βάσει των οποίων ο […]

Υποχώρηση κατά 11% κατέγραψε η τιμή μετοχής της Japan Airlines (JAL), υποχωρώντας έως και στα 85 γιεν, τα χαμηλότερα επίπεδά της<...> φέτος. Την αφορμή έδωσαν δημοσιεύματα, βάσει των οποίων ο ιαπωνικός αερομεταφορέας ίσως υποχρεωθεί να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, μετά τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών, Hirohisa Fujii, ότι το κράτος δεν πρόκειται να παράσχει νέα δάνεια στην υπερχρεωμένη εταιρεία.

Όπως γράφει η “Καθημερινή”, η δήλωση αυτή της περασμένης εβδομάδας έρχεται σε αντίθεση με την αρχική συμφωνία πέντε υπουργών να εξεταστεί η πιθανότητα παροχής κρατικών εγγυήσεων στην εταιρεία. Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην υπόθεση, η εταιρεία εξετάζει ακόμα την προοπτική εξωδικαστικής αναδιάρθρωσης, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με χρέος 1,5 τρισ. γιεν (16 δισ. δολ.), ενώ έχει ήδη δεχθεί τέσσερις φορές από το 2001 κρατική βοήθεια. Σε περίπτωση, ωστόσο, κατά την οποία οδηγηθεί σε πτωχευτικό δικαστήριο, θα ενισχυθούν οι πιέσεις προς τους συνταξιούχους της προκειμένου να αποδεχθούν την προταθείσα μείωση των απολαβών τους κατά 30%. Η JAL επιχειρεί να πείσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα των 8.800 συνταξιούχων της να αποδεχθούν το σχέδιο. Το ποσοστό αυτό είναι το ελάχιστο απαιτούμενο για την ένταξη του προγράμματος συντάξεων της εταιρείας υπό την ισχύουσα νομοθεσία.

Ενόσω οι συνταξιούχοι ολοκληρώνουν στις 12 Ιανουαρίου την κρίσιμη ψηφοφορία, οι εξελίξεις βρίσκονται υπό τη στενή παρακολούθηση των Delta Airlines και American Airlines, οι οποίες έχουν καταθέσει ανταγωνιστικές προσφορές για την απόκτηση μεριδίου στην εταιρεία. Πιθανή πτώχευση, ωστόσο, θα περιέπλεκε την υπόθεση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024