Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚονταρομαχίες Axon και Κυπριακών για την Ολυμπιακή

Κονταρομαχίες Axon και Κυπριακών για την Ολυμπιακή

Προβάδισμα αποκτάει η κοινοπραξία της Axon Airlines του Θωμά Λιακουνάκου στην οποία συμμετέχουν η Global Finance, η Εμπορική Κεφαλαίου, ο εφοπλιστής Ν. Τσάκος, η Infoquest, η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic […]

Προβάδισμα αποκτάει η κοινοπραξία της Axon Airlines του Θωμά Λιακουνάκου στην οποία συμμετέχουν η Global Finance, η Εμπορική Κεφαλαίου, ο εφοπλιστής<...> Ν. Τσάκος, η Infoquest, η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic και η αμερικανική Handling ICS, έναντι των υπόλοιπων υποψήφιων για το πλειοψηφικό πακέτο της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Cretit Swiss First Boston (CSFB) που είναι ο σύμβουλος της κυβέρνησης για την πώληση της Ολυμπιακής, οι τέσσερις υποψήφιοι βαθμολογήθηκαν με 17 βαθμούς η Axon Airlines, με 14 οι Κυπριακές Αερογραμμές, με 9 η Integrated Airline Solutions και με 3 ο όμιλος του Στ. Ρέστη.

Η προσφορά της Axon κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία λόγω το ότι αποτελεί την υψηλότερη οικονομικά, διασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο επενδύσεων και υπόσχονται την μεγαλύτερη άμεση αποπληρωμή στην ελληνική κυβέρνηση.

Η CSFB αναφέρει στην έκθεσή της ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τον πρώτο επιλαχόντα επενδυτή για διάστημα ενός μήνα δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν ακόμα. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και με τις Κυπριακές Αερογραμμές ως δεύτερο επιλαχόντα προκειμένου να κερδίσει πολύτιμο έδαφος.

Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των προσφορών από την CSFB ήταν τα εξής: Το ύψος των επενδύσεων που προέβλεπε η κάθε πρόταση για την Ολυμπιακή.
Το κόστος για την κυβέρνηση και οι διαδικασίες που θα απαιτούνταν.
Η αξιοπιστία και η ικανότητα των υποψηφίων για να φέρουν σε πέρας το προτεινόμενο επιχειρηματικό σχέδιο και η προοπτική δημιουργίας μιας οικονομικά βιώσιμης εταιρίας.
Το ύψος και η πηγές χρηματοδότησης.
Η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα ρυθμιστικά θέματα.
Ο βαθμός τήρησης των όρων που έχει ήδη θέσει η κυβέρνηση για τη λειτουργία της νέας εταιρίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024