Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΙδιωτικοποίηση ΟΑ: Πραγματική ιδιωτικοποίηση μόνο με την προσφορά των Αυστραλών

Ιδιωτικοποίηση ΟΑ: Πραγματική ιδιωτικοποίηση μόνο με την προσφορά των Αυστραλών

Η μόνη προσφορά που οδηγεί σε πραγματική ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι της αυστραλιανής κοινοπραξίας Integrated Airiline Solutions (IAS) υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η εταιρία διαμαρτυρόμενη για τα δημοσιεύματα των […]

Η μόνη προσφορά που οδηγεί σε πραγματική ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> είναι της αυστραλιανής κοινοπραξίας Integrated Airiline Solutions (IAS) υποστηρίζει<...> με ανακοίνωσή της η εταιρία διαμαρτυρόμενη για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αναφέρουν ότι η συνολική προσφορά ιδίων κεφαλαίων για το 100% της νέας ΟΑ ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ αντί των 200 εκατ. ευρώ και άνω όπως είναι το σωστό.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της αυστραλιανής κοινοπραξίας αναφέρει τα εξής: Η προσφορά μας είναι η μόνη που οδηγεί σε πραγματική ιδιωτικοποίηση, με το μικρότερο δυνατό κίνδυνο για το ελληνικό Δημόσιο, αφού δεν ζητείται η οικονομική συμμετοχή του με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. δάνειο ή συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου) στο εγχείρημα αυτό.
Οι άνθρωποι που εργάζονται στην Ολυμπιακή Αεροπορία<.> είναι ικανοί επαγγελματίες και επαρκέστατοι για το έργο που επιτελούν καθημερινά. Φυσικά, θα πλαισιωθούν με ολιγομελή ομάδα διευθυντικών στελεχών με διεθνή εμπειρία στο χώρο των αερομεταφορών.
Το "επιθετικό" επιχειρησιακό σχέδιο, που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, επιχειρεί να ανατρέψει τα λάθη της τελευταίας εικοσαετίας, που έκαναν οι διοικήσεις της ΟΑ, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί το 50% της επιβατικής κίνησης εσωτερικού στα ιδιωτικά αεροπορικά δίκτυα και αντίστοιχα φαινόμενα να παρατηρούνται στην επιβατική κίνηση εξωτερικού.
Η προσφορά της κοινοπραξίας αντιμετωπίζει το προσωπικό της ΟΑ ως εργαζόμενους με δικαιώματα και υποχρεώσεις, διατηρεί πάνω από 5.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού και 2.000 εποχιακούς, οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους. Παράλληλα, η προσφορά διευρύνει την τεχνική βάση της ΟΑ, αναλαμβάνοντας την αποπεράτωση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο των Σπάτων και το κόστος που αυτό συνεπάγεται σε συνεργασία με το διεθνή τεχνικό κολοσσό Brown and Root, ο οποίος συμμετέχει στην κοινοπραξία.
Το γεγονός ότι μόνο η πρόταση της κοινοπραξίας αντιμετωπίζει την ΟΑ<.> ως ενιαίο σύνολο αυτόνομης και ανεξάρτητης εταιρίας, επιδιώκοντας την ενίσχυση και ανάπτυξή της, διότι μόνο μια μεγαλύτερη ΟΑ μπορεί να επιβιώσει και να συνεχίσει το έργο της σαν εθνικός αερομεταφορέας, αποτελεί τον κύριο λόγο που οι πιλότοι της ΟΑ συμμετέχουν σε αυτή.
Πιστεύουμε πραγματικά ότι οι όροι που έθεσε η κυβέρνηση υπερκαλύπτονται και ότι θα πρυτανεύσουν στην λογική και τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που χειρίζεται αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο θέμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024