Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΒυθίζεται εμβληματικό αεροπλάνο της ΟΑ στην Κέα – Ναι μεν, αλλά
Καταδυτικός τουρισμός

Βυθίζεται εμβληματικό αεροπλάνο της ΟΑ στην Κέα – Ναι μεν, αλλά

Το “One & Only -Kea Resort” στην Κέα θα βυθίσει ένα ιστορικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής για δημιουργία υποβρύχιου αξιοθέατου, ενισχύοντας τον τουρισμό και προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες.

Με πρωτοβουλία του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου “One & Only -Kea Resort”, ιδιοκτησίας της Κυπριακής εταιρείας “Dolphin partners” που θα ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο στη Κέα, έχει αποφασιστεί η βύθιση ενός ιστορικού αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην περιοχή του Βρόσκοπου της Κέας, με σκοπό τη μετατροπή του σε υποβρύχιο αξιοθέατο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον τουριστικό κλάδο της περιοχής.

Αυτή η κίνηση αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για τους λάτρεις του snorkeling και της κατάδυσης, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. Από την άλλη πλευρά, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το αεροπλάνο σιγά σιγά θα καταστραφεί από την αλμύρα της θάλασσας και ίσως μάλιστα μολύνει την περιοχή. Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο τύπου Β-737-200 (SX-BCA) ήταν το πρώτο αεροσκάφος που αγόρασε η εθνικοποιημένη Ο.Α. επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Δήμος Κέας υπέβαλε το αίτημα για την ίδρυση του υποβρυχίου εκθέματος , στο Βρόσκοπο της Κέας ενώ η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου θα αναλάβει την μελέτη, την μεταφορά , την πόντιση και την αξιοποίηση του υποβρυχίου εκθέματος. Ο δήμος θα είναι αρωγός της επένδυσης και θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη είσοδο και άλλων επισκεπτών εκτός αυτών που θα διαμένουν στο ξενοδοχείο. Το αεροπλάνο θα ποντιστεί, θα φωτιστεί κατάλληλα, για να αποτελέσει υποβρύχιο αξιοθέατο και θα είναι ορατό από ξηρά και θάλασσα, λόγω του μικρού βάθους που θα βυθιστεί.

Η εν λόγω πρωτοβουλία συνάδει με την παγκόσμια τάση της δημιουργίας καταδυτικών πάρκων μέσω της βύθισης πλοίων και αεροσκαφών, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία τόσο στο περιβαλλοντικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο. Η μετατροπή του αεροσκάφους σε υποβρύχιο αξιοθέατο δεν αποτελεί μόνο ένα βήμα προς την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά επίσης συμβάλλει στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024