Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρωθυπουργικό ενδιαφέρον για τον Τουρισμό

Πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για τον Τουρισμό

Έντονο είναι το Πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ώστε η Ελλάδα να είναι έτοιμη να υποδεχθεί με επαρκείς προϋποθέσεις το […]

Έντονο είναι το Πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ώστε η Ελλάδα να είναι έτοιμη<...> να υποδεχθεί με επαρκείς προϋποθέσεις το αυξημένο τουριστικό ρεύμα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Συγκεκριμένα, χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη, στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Χριστοδουλάκη και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Ευγένιου Γιαννακόπουλου.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των εκπροσώπων του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων για την μείωση των αφίξεων και των σοβαρών καθυστερήσεων, όσον αφορά την αστεροποίηση των ξενοδοχείων και τον εκσυγχρονισμό των Μικρομεσαίων Τουριστικών Μονάδων.

Ειδικότερα, ο κ. Σημίτης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι:

* Η τουριστική πολιτική της κυβέρνησης εντάσσεται στο γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας.

* Ο τουρισμός, πέρα από την οικονομική του διάσταση, αποτελεί τον καταλύτη για την διεθνή προβολή της Ελλάδας.

* Η έμφαση δίδεται στον ποιοτικό τουρισμό, ο οποίος συναρτάται άμεσα με:

  • Την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.
  • Την ύπαρξη σοβαρών υποδομών.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, εφ' όσον αυτή προσανατολίζεται σε καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα του τουρισμού.

* Ο ποιοτικός τουρισμός δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ακριβό τουρισμό.

  • Σημαίνει την παραγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός νέου διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.
  • Σημαίνει, παράλληλα, την καταξιωμένη προβολή της Ελλάδας, χώρας με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και περιοχές απείρου φυσικού κάλλους.
  • Αποτελεί, τέλος, τον καταλύτη στην εθνική προσπάθεια και προτεραιότητα για την επιτυχή και άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 – συνέχισε ο Πρωθυπουργός – είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να δώσουμε ως χώρα, ως κοινωνία, ως πολίτες. Και πρόσθεσε: Οιες ι μίαάλη ευκαιρία καικληση για μία σοβαρή, στέρεη και δυναμική τουριστική ανάπτυξη. ο τσμόκατέληξε – μπορεί να αποτελέσει, για την επόμενη περίοδο, τοόπλο γην προβολή και την ανξη της ισχυρής Ελλάδας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024