Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚαι άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ολυμπιακή λόγω Aυστραλίας

Και άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ολυμπιακή λόγω Aυστραλίας

Μετά τους πιλότους της Ολυμπιακής Αεροπορίας και οι ιπτάμενοι φροντιστές κατέρχονται σε απεργία μετά την απόφαση της εταιρίας να διακόψει οριστικά την αεροπορική σύνδεση με την Αυστραλία. Τη “σκυτάλη” των […]

Μετά τους πιλότους της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> και οι ιπτάμενοι φροντιστές κατέρχονται σε απεργία μετά την<...> απόφαση της εταιρίας να διακόψει οριστικά την αεροπορική σύνδεση με την Αυστραλία.

Τη “σκυτάλη” των αντιδράσεων παίρνει πλέον η Ένωση Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών που αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, το ακριβές πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ΕΙΣΦ κάνει λόγο για απαράδεκτη πολιτική και διοικητική επιλογή που ζημιώνει τόσο το ένα εκατομμύριο Ελλήνων ομογενών της Αυστραλίας όσο και την ίδια την Ολυμπιακή, ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων. Απορρίπτει επίσης ως εντελώς αβάσιμες τις αιτιάσεις των διοικούντων την εταιρία περί υπερβολικού κόστους διαμονής των πληρωμάτων και υπογραμμίζει ότι το συνολικό κόστος πτήσης του ιπτάμενου προσωπικού είναι σχεδόν το μισό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές εταιρίες.

Σύμφωνα με την ΕΙΣΦ, η οικονομική επιβάρυνση που υφίστατο η ΟΑ<.> από τη γραμμή οφειλόταν κυρίως στην ασύμφορη μίσθωση αγοράς των 4 Αirbus A340 όσο και στη μείωση των εβδομαδιαίων πτήσεων που συρρίκνωσε τα έσοδα, τη στιγμή που τα έξοδα παρέμειναν σταθερά. Επισημαίνεται ότι η οριστική διακοπή των πτήσεων ανοίγει επίσης εκ νέου τον δρόμο σε ανταγωνίστριες εταιρίες να επαναδραστηριοποιηθούν στη γραμμή Αυστραλίας.

Το ιπτάμενο προσωπικό της Ολυμπιακής καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη για την εταιρία, καθώς υποστηρίζει ότι οι χειρισμοί που γίνονται από τη διοίκησή της και τον υπουργό Μεταφορών εκθέτουν τον ίδιο προσωπικά. Θεωρείται πολύ πιθανό οι σχεδιαζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΕΙΣΦ να συμπέσουν με αυτές που έχουν ήδη προαναγγείλει οι πιλότοι της Ολυμπιακής για το ίδιο θέμα. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στην ήδη δυσλειτουργική ΟΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024