Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠιστοποίηση IOSA απέκτησε η Aegean Airlines

Πιστοποίηση IOSA απέκτησε η Aegean Airlines

Την επιτυχή ολοκλήρωση της επιθεώρησης που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ), που πραγματοποιήθηκετον Ιούνιο του 2005, ανακοίνωσε χτες η Aegean Airlines. Ο έλεγχος που […]

Την επιτυχή ολοκλήρωση της επιθεώρησης που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ), που πραγματοποιήθηκε<...>τον Ιούνιο του 2005, ανακοίνωσε χτες η Aegean Airlines.

Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από επτά άτομα, πιστοποίησε την ικανότητα της Aegean να διεξάγει ασφαλείς και αποδοτικές πτήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα Συστήματα Εταιρικής Διοργάνωσης και Διαχείρισης (Corporate Organization and Management Systems), στον τομέα Πτητικής Εκμετάλλευσης (Flight Operations), στον Τομέα επιχειρησιακού Ελέγχου και Επιμελητείας Πτήσεων (Operational Control and Flight Dispatch), στον τομέα Τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης (Aircraft Engineering and Maintenance), στον τομέα Μεταφοράς Εμπορευμάτων (Cargo Operations), στον τομέα της Επίγειας Εξυπηρέτησης (Aircraft Ground Handling), στον τομέα Ασφάλειας Λειτουργίας (Operational security), καθώς και άλλων συσχετιζόμενων τομέων από τα διάφορα τμήματα της εταιρίας.

Με την απόκτηση της πιστοποίησης IOSA, η Aegean τοποθετείται πλέον ανάμεσα στις επιφανείς αεροπορικές εταιρίες, αποδεικνύοντας ότι παρέχει υπηρεσίες με επιχειρησιακή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, δήλωσε σχετικά: “Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό της Aegean που είναι προσηλωμένο στον πρωταρχικό στόχο της Aegean, που δεν είναι άλλος από την τήρηση πολύ υψηλών standards λειτουργίας. Η πιστοποίηση IOSA είναι άλλη μία απόδειξη”.

Σημειώνεται τέλος ότι από ένα σύνολο 140 αεροπορικών εταιριών που έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα, οι 88 έχουν φέρει εις πέρας επιτυχώς όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να ενταχθούν στο μητρώο του IOSA, ενώ η Aegean Airlines, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση της, είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρία, που έχει αποκτήσει πιστοποίηση IOSA.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024