Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣυμβόλαιο για την αγορά 8 αεροσκαφών Airbus Α320 με την προοπτική παραγγελίας επιπλέον 12 υπέγραψε η Aegean Airlines

Συμβόλαιο για την αγορά 8 αεροσκαφών Airbus Α320 με την προοπτική παραγγελίας επιπλέον 12 υπέγραψε η Aegean Airlines

Συμβόλαιο για την αγορά 8 αεροσκαφών Airbus Α320 με την προοπτική παραγγελίας επιπλέον 12 αεροσκαφών υπέγραψε χτες,Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2005, η Aegean Airlines. Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα […]

Συμβόλαιο για την αγορά 8 αεροσκαφών Airbus Α320 με την προοπτική παραγγελίας επιπλέον 12 αεροσκαφών υπέγραψε χτες,<...>Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2005, η Aegean Airlines.

Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα του στόλου της Aegean και θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό από τις βάσεις της εταιρίας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι οι τακτικές πτήσεις της Aegean προς την Ευρώπη περιλαμβάνουν και πτήσεις κοινού κωδικού με την Lufthansa και την Air One.

Η Aegean επέλεξε τα αεροσκάφη τύπου Airbus A320 μετά από μακροχρόνια και διεξοδική έρευνα. Η καμπίνα των αεροσκαφών θα είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση. Τα αεροσκάφη θα φέρουν μηχανές V2500 της International Aero Engines.

Η παράδοση των 8 πρώτων αεροσκαφών θα γίνει στις αρχές 2008 και θα ολοκληρωθεί το 2009. Επιπροσθέτως, η Aegean Airlines βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την μίσθωση 3 επιπλέον νέων αεροσκαφών Α320 για την εκτέλεση πτήσεων από την άνοιξη του 2007.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines υπογράμμισε: “Η επιλογή των Airbus Α320 είναι στρατηγικής σημασίας για εμάς. Τα Α320 είναι, συγκρινόμενα με τα υπόλοιπα αεροσκάφη μεσαίων αποστάσεων, πρωτοποριακά σε άνεση, τεχνολογία και αποδοτικότητα. Το εύρος των επιλογών μεταξύ των 4 τύπων της οικογένειας Α320 της Airbus μας προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία για την ανάπτυξή μας στο μέλλον. Με την σημαντική αυτή επένδυση, η Aegean Airlines θα έχει τον νεαρότερο στόλο στην περιοχή μας, στηρίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την δέσμευσή μας για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες μας”.

“Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτή η δυναμική αεροπορική εταιρία, η οποία έχοντας ήδη λάβει το Χρυσό Βραβείο καλύτερης αεροπορικής εταιρίας της χρονιάς 2004/5 και απέσπασε και το ασημένιο βραβείο της καλύτερης αεροπορικής εταιρίας για το 2005/6 από τον ERA γίνεται ο νέος μας πελάτης” τόνισε ο κ. Gustav Humbert, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus. “Ευχόμαστε στην Aegean Airlines μια ακόμα πιο επιτυχημένη πορεία στο μέλλον ωθούμενη από την πιο σύγχρονη οικογένεια αεροσκαφών Airbus”.

Η οικογένεια των Α320 Airbus αεροσκαφών αποτελεί την πρώτη επιλογή των αεροπορικών εταιριών παγκοσμίως και είναι πρώτη σε πωλήσεις στην αεροπορική αγορά. Περισσότερα από 3.760 αεροσκάφη έχουν πωληθεί για να καλύψουν τις ανάγκες 140 πελατών σ` όλο τον κόσμο που πετούν Α320. Ανεξάρτητες έρευνες ανέδειξαν τη καμπίνα τους ως την πλέον άνετη. Το επιβατικό κοινό προτιμά μεγαλύτερο χώρο και άνεση στη καμπίνα του αεροσκάφους, κάτι που προσφέρεται από τα Α320 συμπεριλαμβανομένων και των φαρδύτερων καθισμάτων.

Η οικογένεια των Airbus A320 έχει να επιδείξει ότι πιο σύγχρονο σχεδιασμό στη κλίμακα των μονού διαδρόμου αεροσκαφών, με τη πιο πλατιά και άνετη καμπίνα, εξαιρετική οικονομία χώρου και μεγάλη ομοιομορφία με τα υπόλοιπα Airbus. Είναι το μοναδικό μονού διαδρόμου αεροσκάφος με τεχνολογία fly-by-wire στην αγορά.

Πρωτοπόρος κατασκευάστρια εταιρία, με την πιο σύγχρονη και εκτενή αλυσίδα παραγωγής στην αγορά, η Airbus είναι μια παγκόσμια εταιρία με βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αλλά και εγκαταστάσεις σχεδιασμού σε Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, καθώς και θυγατρικές σε Η.Π.Α., Κίνα και Ιαπωνία. Με έδρα της την Τουλούζη της Γαλλίας η Airbus είναι κοινοπραξία της BAE Systems με την EADS.

* Φωτό: Από αριστερά διακρίνονται ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines και ο κ. Christopher Buckley, Senior Vice President Europe.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024