Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Lufthansa υποστηρίζει τα Διεθνή Βραβεία Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Harvard
Η Lufthansa χορηγός μεταφοράς επίλεκτων καθηγητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση

Η Lufthansa υποστηρίζει τα Διεθνή Βραβεία Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Harvard

Η Lufthansa ήταν ο χορηγός των αεροπορικών εισιτηρίων για τη μεταφορά από/προς Γερμανία διακεκριμένων καθηγητών που συμμετέχουν στις Κριτικές Επιτροπές και την τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Harvard.

Η Lufthansa συμμετέχει ενεργά στο θεσμό των Διεθνών Βραβείων Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Harvard, ως χορηγός αεροπορικών εισιτηρίων για τη μεταφορά από/προς Γερμανία διακεκριμένων καθηγητών που συμμετέχουν στις Κριτικές Επιτροπές και την τελετή απονομής.

Συγκεκριμένα, είχε την τιμή να φιλοξενήσει στις πτήσεις της τους Wolfgang Rosler, καθηγητή Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Humboldt Βερολίνου, Burkhard Fehr, καθηγητή Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της αρχαίας Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο Αμβούργου, καθώς και τον Gary Smith, πρόεδρο της Αμερικανικής Ακαδημίας του Βερολίνου.

Ο θεσμός των Διεθνών Βραβείων Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Harvard προβάλει την Ελλάδα σε παγκόσμια κλίμακα και πολλοί τον χαρακτήρισαν ως Νόμπελ Ελληνικής Λογοτεχνίας, καθότι προβάλλεται ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός, η γλώσσα, η ιστορία, η μουσική, η εθνική οντότητα και ταυτότητα, η προσφορά της χώρας και των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, από το μεγαλύτερο, ίσως, σε αξία και αναγνωρισιμότητα πανεπιστήμιο του κόσμου. Πρωτεργάτες για την υλοποίηση αυτού του θεσμού είναι δύο Έλληνες καθηγητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι κ.κ. Δημήτρης Γιατρομανωλάκης και Παναγιώτης Ροϊλός, δύο νεότατοι σε ηλικία εκλεκτοί Έλληνες.

Με πρωτοβουλία των ιδίων καθηγητών, μάλιστα, παράλληλα με τη δημιουργία του θεσμού των Διεθνών Βραβείων Ελληνικού Πολιτισμού, έχει ιδρυθεί από το Πανεπιστήμιο του Harvard η Harvard Early Modern and Modern Greek Library, η οποία αποτελεί τη συνέχεια της μεγαλύτερης εκδοτικής σειράς / βιβλιοθήκης Ελληνικής Γραμματείας στον κόσμο, της Loeb Classical Library, η οποία θα συνεισφέρει στην ανάδειξη της νεώτερης και σύγχρονης Ελληνικής πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν πρυτάνεις και καθηγητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, νομπελίστες και διακεκριμένοι πνευματικοί δημιουργοί, ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, έχει θέσει τον θεσμό υπό την αιγίδα του και απένειμε τα Διεθνή Βραβεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024