Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνοικιαζόμεναΠαραδόθηκε το τελικό σχέδιο για τα ‘κλειδιά’

Παραδόθηκε το τελικό σχέδιο για τα ‘κλειδιά’

Παραδόθηκε προς υπογραφή στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, το τελικό σχέδιο για τα “κλειδιά”, το πρώτο από τα δύο συστήματα κατάταξης των καταλυμάτων. Το τελικό σχέδιο του συστήματος με […]

Παραδόθηκε προς υπογραφή στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, το τελικό σχέδιο για τα "κλειδιά<.>"<...>, το πρώτο από τα δύο συστήματα κατάταξης των καταλυμάτων.
Το τελικό σχέδιο του συστήματος με το οποίο προσδιορίζονται πλέον και οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων παραδόθηκε στον υπουργό ύστερα από πολλούς μήνες συζητήσεων.
Το σχέδιο θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τις χιλιάδες των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, και γενικά για την εξυγίανση του συστήματος κατάταξης και προδιαγραφών λειτουργίας.
Επίσης, οι παραπάνω επιχειρήσεις για πρώτη φορά θα ενταχθούν σε Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και συγκεκριμένα στο Γ΄ΚΠΣ όπως έχει ήδη αποφασιστεί.
Η ένταξη στο νέο σύστημα και στη μια από τις 4 κατηγορίες του, θα γίνει με βάση τα μόρια που θα συγκεντρώσει κάθε επιχείρηση, ανάλογα με τις τεχνικές και λειτουργικές της προδιαγραφές, τον εξοπλισμό των δωματίων ή διαμερισμάτων, και τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.
Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία του κλάδου, εκτιμάται ότι το 30% των επιχειρήσεων θα ενταχθεί στις δύο υψηλότερες κατηγορίες 3 και 4 "κλειδιών", το 45% στις δύο χαμηλότερες, ενώ υπολογίζεται ότι υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξεως του 15% που θα πρέπει να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό προκειμένου να ενταχθεί σε μια από τις χαμηλότερες κατηγορίες.
Το τελικό σχέδιο για τα "αστέρια" που αφορά στα ξενοδοχεία είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024