Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιάκριση του ξενοδοχείου Κυρίμαι ως Best Historic Hotel by the Water
Βράβευση ξενοδοχείου

Διάκριση του ξενοδοχείου Κυρίμαι ως Best Historic Hotel by the Water

Best Historic Hotel by the Water ανακηρύχθηκε το ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι στη Μάνη, που αποτελεί και μέλος των Historic Hotels of Europe.

Τη διάκριση “Best Historic Hotel by the Water” έλαβε το ξενοδοχείο Κυρίμαι στη Μάνη, μέλος των Historic Hotels of Europe. Το Κυρίμαι διακρίθηκε στην κατηγορία του ανάμεσα σε σημαντικές ευρωπαικές υποψηφιότητες Ιστορικών Ξενοδοχείων από 7 χώρες. Η επιλογή έγινε μεταξύ άλλων για την ξεχωριστή τοποθεσία του Κυρίμαι, αλλά και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρει.

Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση της ποιότητας και της φιλοσοφίας του ξενοδοχείου, ενώ είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προβολή του ιστορικού τουρισμού της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, και την καθιέρωση των ελληνικών ιστορικών ξενοδοχείων ανάμεσα σε καταξιωμένους ευρωπαικούς προορισμούς.

Τα βραβεία των καλύτερων Ιστορικών Ξενοδοχείων αποτελούν ένα νέο θεσμό του οργανισμού των Historic Hotels of Europe που αναδυκνύουν κάθε χρόνο τα κορυφαία ξενοδοχεία του είδους τους.

Η τελετή απονομής έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης στο ξενοδοχείο Barberstown Castle της Ιρλανδίας, και το βραβείο παρέλαβε η ιδρύτρια των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ελλάδας, Υάδες, κα Βαρβάρα Αυδή.

Η τιμητική βράβευση έγινε σε 10 ιστορικά ξενοδοχεία από όλη την Ευρώπη, σε διαφορετικούς τομεις για το κάθε ένα. Το συνέδριο οργανώθηκε αποκλειστικά για τα ιστορικά ξενοδοχεία με θέμα τις νέες τεχνολογίες και πρακτικές προώθησης στο χώρο του τουρισμού και συμμετείχαν με ομιλίες και ειδικά Workshops εκπρόσωποι από την Google Corporation, το TripAdvisor, ο καθηγητής κ. Δ. Μπούχαλης από το Bournemouth University, PR Executives, και ο κ. Paul Ευμορφίδης από την Cocomat.

To Κυρίμαι ξεπροβάλλει μέσα από τα βράχια της Μάνης, εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα της θάλασσας του Γερολιμένα, σ’ένα από τα νοτιότερα άκρα της Πελοποννήσου. Το αλλοτινό κέντρο εμπορίου της Μάνης -σταθμός για τη διακίνηση προϊόντων σε Ελλάδα και Μεσόγειο- αναπαλαιώθηκε με εξαιρετική φροντίδα και στυλ για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες στους γεμάτο ιστορία χώρους του. Το Κυρίμαι, γεωμετρικό και δαιδαλώδες, σαγηνεύει με τους πέτρινους όγκους του, τη διακόσμησή του, την ηρεμία, τη συγκλονιστική του θέα στους γύρω βράχους, τα βουνά της Μάνης, και το πέλαγος που ανοίγεται μπροστά. Διαθέτει 20 μοναδικά δωμάτια, καθένα με το δικό του χαρακτήρα, χρώμα, και αρχιτεκτονική, ενώ  η παλιά αποθήκη, το σημερινό εστιατόριο, αποτελεί το χώρο συνεύρεσης του επισκέπτη με τις παραδοσιακές μανιάτικες και ελληνικές γεύσεις σε ένα απόλυτο πάντρεμα με τη νέα αντίληψη διατροφής και την υψηλή αισθητική των πιάτων με τη φροντίδα του καταξιωμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

Τα Ιστορικά Ξενοδοχεία της Ευρώπης Historic Hotels of Europe, είναι ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακούς οργανισμούς Ιστορικών Ξενοδοχείων στην Ευρώπη που συγκεντρώνει κάτω από μία ομπρέλα 19 εθνικά δίκτυα ξενοδοχεία-μέλη, με 650 πολυτελή ξενοδοχεία που λειτουργούν σε κτίρια ιστορικής σημασίας.

Το ελληνικό δίκτυο Υάδες Greek Historic Hotels ιδρύθηκε το 2005 από την κα Αυδή, προκειμένου να εντάξει την Ελλάδα στο χάρτη του ιστορικού και πολιτιστικού τουρισμού της Ευρώπης. Όλα τα ξενοδοχεία που επιλέγονται από το ελληνικό δίκτυο Υάδες αποτελούν μέλη του οργανισμού των Historic Hotels of Europe. Η κα Αυδή είναι σήμερα αντιπρόεδρος του ευρωπαικού οργανισμού Historic Hotels of Europe.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024