Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣε άνοδο το ξενοδοχείο ‘Καψής’ Θεσσαλονίκης

Σε άνοδο το ξενοδοχείο ‘Καψής’ Θεσσαλονίκης

Το 1999, οι πωλήσεις δωματίων του ξενοδοχείου ‘Καψής’ στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 16,7%, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ποσοστό το οποίο για ένα δυναμικό 428 δωματίων μεταφράζεται σε υψηλό […]

Το 1999, οι πωλήσεις δωματίων του ξενοδοχείου 'Καψής<.>' στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά<...> 16,7%, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ποσοστό το οποίο για ένα δυναμικό 428 δωματίων μεταφράζεται σε υψηλό αριθμό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας η παραπάνω αύξηση είχε ως αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό των κερδών προ φόρων. Το ουσιαστικότερο όμως είναι ότι τα αποτελέσματά αυτά, οφείλονται πραγματικά μόνο στην αυξημένη εισροή πελατών, καθώς για το 1999 το 'Καψής' δεν πραγματοποίησε αύξηση τιμών, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
Έτσι, τα προς διανομή κέρδη έφθασαν τα 302.000.000 δρχ., προερχόμενα από την εκμετάλλευση και μόνο και μη βοηθούμενα από άλλους πόρους.
Έσοδα 2.400.000.000 δρχ., αύξηση πελατείας κατά 16,7%, τριπλασιασμός των κερδών προ φόρων και αύξηση των ιδίων κεφαλαίων κατά 11,2%, στοιχειοθετούν την εικόνα του ξενοδοχείου 'Καψής'.
Παράλληλα, τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη για τα στελέχη της εταιρείας, που αναγνωρίζοντας την εντυπωσιακή προτίμηση της πελατείας του ξενοδοχείου, καταβάλουν συντονισμένες και οργανωμένες προσπάθειες προς την κατεύθυνση απόδειξης ότι επάξια την έχουν κερδίσει.
Είναι εμφανής από τον ισολογισμό της εταιρείας η αύξηση των υποχρεώσεων κατά 39,26% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κανένα προβληματισμό δεν προκαλεί ωστόσο η αύξηση αυτή, αφού ήταν αναμενόμενη στο πλαίσιο της επενδυτικής και επεκτατικής δραστηριότητας της εταιρείας.
Η επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας με την ενοικίαση του ξενοδοχείου "Μπρίστολ" στα Λαδάδικα, αποτελεί πλέον γεγονός ευρύτερα γνωστό. Περαιτέρω δε, η εταιρεία πρόσφατα προχώρησε στην αγορά του 22,5% του κτιρίου του "Μπρίστολ" .
Έτσι, τον Ιούνιο του 2000 η αλυσίδα "Καψής", με ιδιοκτήτρια την Λένα Καψή, θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο "Καψής Θεσσαλονίκης", το "Αστόρια Καψής" στο Ηράκλειο Κρήτης, το Παραδοσιακό "Καψής Μπρίστολ" και το συνεργαζόμενο "Πάνθεον Παλλάς" στις Γούβες Κρήτης. Άξιο αναφοράς είναι ότι και τα τρία εν λειτουργία ξενοδοχεία έχουν αποτελέσματα χρήσεως εντυπωσιακά θετικά.
Στα άμεσα σχέδια επέκτασης της εταιρείας εντάσσεται η δημιουργία δεύτερου παραδοσιακού ξενοδοχείου, στην Αθήνα. Πρόκειται για το πρώην ξενοδοχείο "Δελφοί" το οποίο αγοράστηκε το 1999 και αναμένεται να λειτουργήσει με την ονομασία "Athens Capsis", στο πρώτο εξάμηνο του 2003.
Στα μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας, εντάσσεται και η λειτουργία του επίσης Παραδοσιακού Μεγάρου Φυτάκη στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η διοίκηση της εταιρείας μελετά ήδη την προοπτική εισόδου της στο Χ.Α.Α., η οποία βασισμένη στην πιστότητα και εκτίμηση της πελατείας της, φαίνεται ότι θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024