Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕντυπωσιασμένοι έφυγαν οι τουρίστες και οι ξένοι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα

Εντυπωσιασμένοι έφυγαν οι τουρίστες και οι ξένοι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα

Έχοντας σχηματίσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την χώρα μας, φεύγουν από την Ελλάδα οι χιλιάδες ξένοι δημοσιογράφοι, που κάλυψαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά και οι χιλιάδες τουρίστες, που την επισκέφτηκαν…

Έχοντας σχηματίσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την χώρα μας, φεύγουν από την Ελλάδα οι χιλιάδες ξένοι δημοσιογράφοι, που<...> κάλυψαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά και οι χιλιάδες τουρίστες, που την επισκέφτηκαν. Εντυπωσιασμένοι, όχι μόνο από τους απόλυτα επιτυχημένους Αγώνες, που διοργάνωσαν οι Έλληνες, αλλά και από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αθήνας, καθώς και από τη νυχτερινή ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας, αναχωρούν κατά χιλιάδες οι επισκέπτες της Ελλάδας. Ενδεικτική είναι η ανταπόκριση στην μεγάλη εφημερίδα `Πολίτικα` του Βελιγραδίου της κ. Γιασμίνα Πάβλοβιτς – Στάμενιτς με τίτλο “οι πλατείες έχουν μετατραπεί σε σκηνές”, η οποία υπογραμμίζει ότι “οι αθλητικοί αγώνες στην Αθήνα συνοδεύονται από πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα”.

Μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος σχολιάζει ότι “η Αθήνα κράτησε την υπόσχεσή της και έτσι σε όλους τους επισκέπτες, εκτός από τους Αγώνες, εξασφάλισε και ψυχαγωγία, και καλή διασκέδαση και πλούσια διατροφή”.

Μάλιστα, η ξένη δημοσιογράφος σημειώνει ότι “κρίνοντας από τις δηλώσεις των τουριστών, οι οικοδεσπότες πέτυχαν το στόχο τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή στην Αθήνα βρίσκονται περίπου 150 χιλιάδες ξένοι επισκέπτες οι οποίοι, με την πλήρη σημασία της λέξεως, έχουν κατακτήσει την Αθήνα, καθώς χωρίς αυτούς η πόλη θα ήταν άδεια, όπως είναι κάθε Αύγουστο, όταν οι κάτοικοί τους παίρνουν το πλοίο για τα νησιά κι αφήνουν την πόλη τους στους τουρίστες”.

Όσον αφορά το γνωστό πρόβλημα της Αθήνας, το κυκλοφοριακό η κ. Γιασμίνα Πάβλοβιτς – Στάμενιτς σημειώνει ότι “η κίνηση στους δρόμους δεν είναι μεγάλη κι έτσι, η πολύ καλή ιδέα των ολυμπιακών λωρίδων λειτουργεί εξαιρετικά. Οι οδηγοί σέβονται τις απαγορεύσεις και υπάρχει η εντύπωση ότι, με την ιδέα του περιορισμού της κυκλοφορίας, κατάφεραν να κάνουν εύκολη τη διέλευση των ολυμπιακών οχημάτων”.

Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο από τουρίστες, τους οποίους ούτε η πολύ υψηλή θερμοκρασία δεν μπορεί να αποτρέψει από την πρόθεσή τους να δουν την Ακρόπολη, ενώ κάθε βράδυ στο Σύνταγμα συγκεντρώνονται οπαδοί από όλες τις χώρες του κόσμου” αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο της η δημοσιογράφος.

Όσον αφορά στην διασκέδαση των επισκεπτών η δημοσιογράφος αναφέρει ότι “για αυτό έχουν φροντίσει οι Αρχές της πόλης, οι οποίες έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πολιτιστικό και μουσικό πρόγραμμα που εξελίσσεται στους δρόμους τη πόλης. Κάθε βράδυ, στις δέκα, σε διάφορα σημεία της Αθήνας ξεκινούν συναυλίες , θεατρικές παραστάσεις , εμφανίζονται ομάδες χορού και μπαλέτα”.

Τέλος, η κ. Γιασμίνα Πάβλοβιτς – Στάμενιτς αναφέρεται στις εκθέσεις που γίνονται σε πολλά μουσεία της πόλης αλλά και στην “ιδιαίτερη και εμφανώς επιτυχημένη προσπάθεια καλλιτεχνικού φωτισμού της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων” και αφού τονίζει ότι “οι δρόμοι της πόλης είναι πιο καθαροί από ποτέ” καταλήγει γράφοντας ότι “τα αποτελέσματα είναι εμφανή, αλλά οι Αθηναίοι ανησυχούν για το κατά πόσο η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί και μετά τη λήξη των αγώνων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024