Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΗ Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια καφέ
Πρώτη η Ελλάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Καφέ, σε Μάαστριχτ και Μπογκοτά

Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια καφέ

Οι Έλληνες baristi που διαγωνίστηκαν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Καφέ στο Μάαστριχτ και στη Μπογκοτά ανέβασαν τη χώρα μας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για το 2011.

Την πρώτη θέση στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Καφέ που διοργανώθηκαν στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας και στη Μπογκοτά της Κολομβίας κατέκτησε πρόσφατα η χώρα μας. Από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου 2011 επαγγελματίες baristi και γευσιγνώστες από όλον τον κόσμο (54 χώρες) διαγωνίστηκαν σε συγκεκριμένες κατηγορίες για την ανάδειξη των καλύτερων της χρονιάς. Το επίπεδο των συμμετεχόντων στις φετινές διοργανώσεις ήταν υψηλό, με την τεχνογνωσία, την εμφάνιση, τη γεύση και την πρωτοτυπία των ροφημάτων να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παρουσίαση των προγραμμάτων τους υπό το βλέμμα ιδιαίτερα απαιτητικών κριτών.    

Η ελληνική συμμετοχή απέσπασε την 1η θέση στις κατηγορίες “World Latte Art Champion” με το Χρήστο Λουκάκη και “World Cup Taster” με τον Κυριάκο Ουζουνίδη, την 3η θέση στο “World Ibrik Champion” με τον Κώστα Αράπογλου και την 4η θέση στο “World Brew Μaster Champion» με τον Στέφανο Δωματιώτη, ο οποίος ήρθε 10ος και στο “World Barista Championship” που προηγήθηκε στην Κολομβία. Στο σύνολό τους οι διακρίσεις αυτές ανέδειξαν την Ελλάδα ως “World Coffee Championships Βest Nation” για το 2011. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει μια χώρα στον τομέα του καφέ παγκοσμίως.

Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Καφέ αποτελούν ετήσια events που διοργανώνονται από το World Coffee Events (WCE), στα οποία διαγωνίζονται οι Εθνικοί Πρωταθλητές όπως έχουν προκύψει από τα αντίστοιχα ανά χώρα πρωταθλήματα. Οι Έλληνες συμμετέχοντες εκπροσώπησαν τη χώρα μας στις διοργανώσεις αυτές ύστερα από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ για το 2011 που είχαν διοργανωθεί σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα του Speciality Coffee Association of Europe, στα πλαίσια της 6ης HORECA 2011.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024