Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΣτα περυσινά επίπεδα τα αποτελέσματα της Info-Quest στο εννεάμηνο

Στα περυσινά επίπεδα τα αποτελέσματα της Info-Quest στο εννεάμηνο

Τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου αποτυπώνουν τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά πληροφορικής καθώς και το αρχικό στάδιο λειτουργίας της Q-Telecom επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρία Info-Quest […]

Τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου αποτυπώνουν τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά πληροφορικής καθώς και το αρχικό στάδιο λειτουργίας<...> της Q-Telecom επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρία Info-Quest AEBE.

Κατά το τρίτο τρίμηνο η δραστηριότητα της πληροφορικής παρουσίασε άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο βελτιώνοντας την εικόνα του πρώτου εξαμήνου. Τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα εξαιρουμένης της Q-Telecom, διαμορφώθηκαν περίπου στα περυσινά επίπεδα, ενώ τα κέρδη προ φόρων χαρακτηρίζονται από την έλλειψη επενδυτικών εσόδων σε σχέση με το 2001.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Info-Quest ανήλθε στα 283,2 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε 7,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε -4,65 εκατ. ευρώ. Εξαιρώντας την δραστηριότητα της Q-Telecom τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 11,29 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων σε 1,65 εκατ. ευρώ.

H διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι για το σύνολο του έτους ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από την περυσινή χρονιά. Τα αποτελέσματα προ φόρων για το σύνολο του 2002, όπως είναι φυσικό, θα επηρεαστούν από την δραστηριότητα της Q-Telecom, η οποία βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου της αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη από το 2004 και μετά. Κατά το 2003 με την έναρξη της υλοποίησης των έργων πληροφορικής αναμένεται σημαντική άνοδο της δραστηριότητας του κλάδου με τα αντίστοιχα οφέλη για την Info-Quest. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα ανά τομέα δραστηριότητας για το εννεάμηνο του 2002 είναι τα εξής:

Πληροφορική

Στην πληροφορική η οποία αποτελεί την βασική πηγή εσόδων της εταιρίας, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 227,10 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση περίπου 3% σε σχέση με τo αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο. Τα κέρδη προ φόρων από την πληροφορική διαμορφώθηκαν σε 2,37 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά περίπου 2,7 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου που οφείλεται κυρίως στο αυξημένο κόστος διατήρησης της υποδομής (ανθρώπινο δυναμικό) για τα έργα και τις λύσεις πληροφορικής. Συγκεκριμένα, ενώ στον κλάδο των προϊόντων παρουσιάζεται ικανοποιητική πορεία και επιτυγχάνεται βελτίωση του μεριδίου αγοράς, στον κλάδο των Λύσεων & Έργων Πληροφορικής παρατηρείται σημαντική υστέρηση, λόγω της έως τώρα καθυστέρησης των έργων του Γ΄ ΚΠΣ, και της αναβολής ανάθεσης έργων από μεγάλους ιδιώτες πελάτες. Η εταιρεία έχει επιλέξει να διατηρήσει τις υποδομές της, θεωρώντας ότι το όφελος από την εκτέλεση έργων του Γ΄ ΚΠΣ θα είναι σημαντικά αυξημένο, δεδομένου ότι συμμετέχει σε αρκετούς διαγωνισμούς από τους οποίους αναμένει σύντομα αποτελέσματα.

Τηλεπικοινωνίες

Τα έσοδα από τις Τηλεπικοινωνίες διαμορφώθηκαν σε 5,45 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο δεδομένου ότι στο εννεάμηνο του 2002 δεν ενοποιήθηκε Com-Quest (Hellas On Line) στην οποία η εταιρία δεν συμμετέχει πλέον από τον περασμένο Μάιο. Η Q-Telecom από την έναρξη της δραστηριότητάς της στις 19 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2002 παρουσίασε κύκλο εργασιών 1,19 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη EBITDA -3,66 εκατ. ευρώ και αποτελέσματα προ φόρων -6,29 εκατ. ευρώ. Η δραστηριότητα της Q-Telecom κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας θεωρείται ικανοποιητική, ενώ τα αποτελέσματά της είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις. Ο ρυθμός αύξησης των συνδέσεων της Q-Telecom (δεδομένου ότι η Q-Telecom αποτελεί επιχειρησιακή μονάδα της μητρικής εταιρείας και όχι ξεχωριστή εταιρεία ώστε να δημοσιεύει δικά της αποτελέσματα, για την ορθότερη αξιολόγηση της δραστηριότητάς της αλλά και των υπόλοιπων αποτελεσμάτων της εταιρείας παρουσιάζονται Pro-Forma τα αποτελέσματά της, καθώς και Pro-Forma τα ενοποιημένα αποτελέσματα, και τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας εξαιρώντας την) παρουσιάζει συνεχή βελτίωση με αποτέλεσμα την 26/11/2002 η εταιρία να εξυπηρετεί περισσότερες από 60.000 συνδέσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Η Q-Telecom αναπτύσσει δικό της τηλεπικοινωνιακό δίκτυο κινητής και ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με στόχο να κατέχει μερίδιο αγοράς 5% (περίπου 500.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας) στα τέλη του 2004. Η επιτυχία των στόχων αυτών αναμένεται να συνεισφέρει υψηλή κερδοφορία στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Λοιπές Δραστηριότητες- Επενδυτικά Αποτελέσματα

Τα έσοδα από τις λοιπές Δραστηριότητες και τις Επενδύσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 50,66 εκατ. ευρώ έναντι 47,59 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2001 παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 6%. Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 2,28 εκατ. ευρώ έναντι -1,19 εκατ. ευρώ πέρυσι, κυρίως, λόγω της θετικής φετινής πορείας της ACS, η οποία παρουσιάζει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν αρνητικά κατά -0,14 εκατ. ευρώ από κέρδη 13,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η διαφορά οφείλεται κυρίως στην έλλειψη εκτάκτων κερδών από επενδυτική δραστηριότητα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024