Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Thomas Cook προβλέπει κέρδη για το 2005

Ο Thomas Cook προβλέπει κέρδη για το 2005

Το γερμανικό ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook, μετά τις απώλειες κερδών που σημείωσε στους πρώτους 9 μήνες του χρόνου, ανακοίνωσε ότι προβλέπει κέρδη για το 2005. Ενώ οι κρατήσεις βελτιώθηκαν κατά […]

Το γερμανικό ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook, μετά τις απώλειες κερδών που σημείωσε στους πρώτους 9 μήνες<...> του χρόνου, ανακοίνωσε ότι προβλέπει κέρδη για το 2005.

Ενώ οι κρατήσεις βελτιώθηκαν κατά 5% στη Γερμανία, το ποσοστό κρατήσεων της Αγγλίας μειώθηκε κατά 2% στη περίοδο του Ιουλίου. Η οξύτατη μείωση του 3,7%, που σημειώθηκε στην αγορά της Αγγλίας στις αρχές του Σεπτεμβρίου ήταν αντίθετη στην αύξηση που εμφάνιζαν η Γερμανία 4,3% και η Ανατολική Ευρώπη (Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία) της τάξης του 3%.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρίας μειώθηκαν κατά 47% στους πρώτους 9 μήνες του χρόνου, σημειώνοντας μείωση 121,4 εκατ. ευρώ (82 εκατ. δολαρίων).

Τα έξοδα του προσωπικού παρέμειναν αμετάβλητα, παρά την μείωση προσωπικού κατά 6,4%, στην οποία είχε προβεί η εταιρία, εξαιτίας της αύξησης στις συντάξεις των εργαζομένων.

Γενικά ο αριθμός των επιβατών, που διακινείται από τους “tour operators” του Thomas Cook αυξήθηκε οριακά με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 2,5% δηλαδή 2,8 δισ. δολάρια. Ενώ η μέση τιμή των πακέτων διακοπών αυξήθηκε κατά 1 ευρώ φτάνοντας τα 599 ευρώ, η μέση διάρκεια των διακοπών μειώθηκε κατά 2,1%, δηλαδή πήγε στις 9,1 μέρες.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Thomas Cook αναμένει μεγάλη αλλαγή στα κέρδη της εταιρίας κατά το τέλος του χρόνου και πιο συγκεκριμένα στους μήνες Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Ο εντεταλμένος πρόεδρος της εταιρίας κ. Wolfgang Beeser δήλωσε ότι “για να καταφέρει η εταιρία να σημειώσει περισσότερα κέρδη θα πρέπει να εστιάσει τη προσοχή της στην διεκπεραίωση των καθηκόντων της”. “Και έτσι, θα της δοθεί η ευκαιρία να καταγράψει κέρδη από τις αρχές της επόμενης χρονιάς σημείωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Beeser παραδέχτηκε ότι σκοπός της διοίκησης είναι να εξασφαλίσει την επιβίωση της εταιρίας του Thomas Cook, και για αυτό το σκοπό θα αναγκαστεί να πάρει σκληρές αποφάσεις”.

Ενώ σημείωσε κιόλας ότι “η εταιρία αποβλέπει περισσότερα κέρδη από τις πωλήσεις πακέτων διακοπών στη Μαγιόρκα, τα οποία κατά το παρελθόν δεν πήγαιναν και πολύ καλά”. Μάλιστα, σχετική δήλωση αναφέρει ότι “το δημοφιλές νησί διακοπών, που είναι γνωστό για τα ταξίδια αναψυχής, που προσφέρει σε αυτό η ομάδα του Thomas Cook, αναμένεται να σημειώσει αύξηση των πελατών του γραφείου, καθώς οι κρατήσεις των tour operators, που συνεργάζονται με το γραφείο του Thomas Cook καταγράφουν ήδη αύξηση κατά 13%“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024