Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΝέοι κανόνες για τα οργανωμένα ταξίδια
Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Νέοι κανόνες για τα οργανωμένα ταξίδια

Θέσπιση κοινών ποιοτικών κριτηρίων για τον ευρωπαϊκό τουρισμό ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Συλβάνα Ράπτη. Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης […]

Θέσπιση κοινών ποιοτικών κριτηρίων για τον ευρωπαϊκό τουρισμό ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα<...> Συλβάνα Ράπτη. Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, επί Δήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αναμενόμενη (για το 2011) αναθεώρηση της Οδηγίας για τα Οργανωμένα Ταξίδια. Η συζήτηση διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση (7 Φεβρουαρίου) περιόδου διαβούλευσης για το θέμα, εν αναμονή της ανάλυσης των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης αυτής αλλά και πριν τη διεξαγωγή μεγάλου ευρωπαϊκού συνεδρίου με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κας Ράπτη:

“Είκοσι χρονών είναι πλέον η Κοινοτική Οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια, τις οργανωμένες διακοπές και τις περιηγήσεις.

Είναι μια εξαιρετική ηλικία για γυναίκες, μια και σήμερα έχουμε τη γιορτή της γυναίκας, αλλά για οδηγία είναι σε ηλικία που χρειάζεται ένα λίφτινγκ, μια αλλαγή, μια βελτίωση, ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την τεχνολογία .

Τέσσερα σημεία ενδεικτικά μόνον των θεμάτων που πρέπει να ρυθμιστούν.

  • Διαδίκτυο: Χάρη στην τεχνολογία μπήκε το Διαδίκτυο στη ζωή μας. Και χάρη στο Διαδίκτυον μπορούμε να κλείσουμε τις διακοπές μας στο πιο μακρινό μέρος του κόσμου, αλλά είναι βέβαιο ότι όταν φθάσουμε εκεί θα βρούμε ότι είδαμε στη φωτογραφία;
  • Τιμές: Ένα άλλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί, προκειμένου ο καταναλωτής, που έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις, να στηρίζει την εσωτερική αγορά. Είναι υποχρέωση και ταυτοχρόνως δικαίωμα του να γνωρίζει αν οι διαβαθμίσεις των τιμών από τις οποίες θα διαλέξει κινούνται μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζει και ενδυναμώνει την εσωτερική αγορά.
  • Ποιότητα: Κριτήρια ποιότητας: δεν είναι ίδια σε όλες τις χώρες μέλη. Το κατάλυμα που σε ένα κράτος μέλος θεωρείται εξαιρετικό, για έναν πολίτη άλλου κράτους μέλους μπορεί να θεωρείται μέτριο ξενοδοχείο.
  • Ασφάλεια: Επειδή οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι που μαζεύουν με πολύ κόπο τα χρήματα γα να κάνουν διακοπές, πρέπει να τους κάνουμε να αισθάνονται ασφάλεια.

Δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι από τις βασικές συνιστώσες της εσωτερικής αγοράς και της ευρωπαϊκής οικονομίας, η εν λόγω οδηγία χρειάζεται ρεκτιφιέ και μάλιστα γρήγορα”.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024