Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟι τουριστικοί πράκτορες θα υποχρεούνται να γνωστοποιούν στους επιβάτες με ποια αεροπορική εταιρία θα ταξιδέψουν

Οι τουριστικοί πράκτορες θα υποχρεούνται να γνωστοποιούν στους επιβάτες με ποια αεροπορική εταιρία θα ταξιδέψουν

Η αρμόδια για τις μεταφορές επίτροπος της ΕΕ, Loyola de Palacio, ανακοίνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στα πλαίσια της προσπάθειας να βελτιωθεί η ασφάλεια των πτήσεων, οι τουριστικοί πράκτορες υποχρεούνται […]

Η αρμόδια για τις μεταφορές επίτροπος της ΕΕ, Loyola de Palacio, ανακοίνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στα πλαίσια<...> της προσπάθειας να βελτιωθεί η ασφάλεια των πτήσεων, οι τουριστικοί πράκτορες υποχρεούνται εφεξής να ενημερώνουν τους παραθεριστές με ποιά αεροπορική εταιρία θα πετάξουν προς το προορισμό τους.

Η κ. de Palacio απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές που θα συζητήσουν την οδηγία της ΕΕ για την επιθεώρηση των αεροσκαφών που προέρχονται από τρίτες χώρες μη-μέλη της ΕΕ δήλωσε “Μετά την πρόσφατη συντριβή του Αιγυπτιακού αεροπλάνου στην Ερυθρά Θάλασσα που στοίχισε τη ζωή στους 148 επιβαίνοντες, Γάλλοι στην πλειοψηφία τους, καταδείχθηκε η ανάγκη να βελτιωθεί η ασφάλεια των αεροπλάνων και των πτήσεων”. Ανέφερε ότι η ΕΕ υποστηρίζει την κοινοβουλευτική πρόταση σύμφωνα με την οποία τα μέτρα ασφαλείας που υιοθετηθεί ένα κράτος-μέλος μετά από επιθεώρηση αεροσκαφών ισχύουν αυτόματα για όλα τα 15 κράτη-μέλη. “Αν κάποιο κράτο-μέλος υιοθετήσει πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τότε αυτά πρέπει να ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη”.

Οι τουριστικοί πράκτορες θα υποχρεούνται να γνωστοποιούν στους επιβάτες με ποιά αεροπορική εταιρία θα ταξιδέψουν. “Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί όταν κάποιος αγοράζει ένα πακέτο διακοπών ενημερώνεται για το ξενοδοχείο, τα γεύματα, τα μέρη που θα επισκεφθούν αλλά δεν ενημερώνεται για την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψει. Ζήτησα από τις υπηρεσίες της επιτροπής να εξετάσουν το θέμα γιατί αποτελεί θέμα προτεραιότητας”.

Η Ελβετία που δεν είναι μέλος της ΕΕ έχει απαγορεύσει την είσοδο της Flash Airlines στον εναέριο χώρο της γιατί έκρινε ότι τα αεροπλάνα της εταιρίας δεν πληρούσαν τους όρους ασφάλειας πτήσεων. Ο πρόεδρος της εταιρίας επικαλείται οικονομικούς λόγους και όχι λόγους ασφάλειας για την απαγόρευση των πτήσεών της.

Η ετήσια έκθεση της ΕΕ για την ασφάλεια των αερομεταφορών θα υιοθετήσει την πρωτοβουλία της Μεγάλης Βρετανίας η οποία δημοσιεύει κατάλογο με τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στον εναέριο χώρο της χώρας. “Η βρετανική πρωτοβουλία να δημοσιεύσει το κατάλογο με των αεροπορικών εταιρειών που δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στον εναέριο χώρο της χώρας αποδεικνύει ότι η διαφάνεια όχι μόνο είναι δυνατή αλλά και η πρέπουσα τακτική”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024