Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟ Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού της Κύπρου σε διακρατικό έργο για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Περιβάλλον

Ο Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού της Κύπρου σε διακρατικό έργο για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα στο επίκεντρο του διακρατικού έργου «Let’s create an SDGs heritage – SDGCultheritage» με τη συμμετοχή της Κύπρου.

Στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του διακρατικού έργου «Let’s create an SDGs heritage – SDGCultheritage» που στοχεύει στην απόκτηση δεξιοτήτων που σχετίζονται με την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου σημειώνεται ότι «το έργο πηγάζει από την ιδέα ότι οι φορείς της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας, όπως και όλοι οι άλλοι τομείς, καλούνται να αναλάβουν δράση για την ενσωμάτωση και την κυριαρχία της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης στις στρατηγικές και τις δραστηριότητές τους».

Το έργο, αναφέρεται, «δίνει προσοχή στη διαχείριση των αποβλήτων, την ορθολογική χρήση της ενέργειας και την αποφυγή υπερεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και των οικοσυστημάτων γενικότερα, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση για τα θέματα αυτά μέσω πολιτιστικών και δημιουργικών εκδηλώσεων».

Η εναρκτήρια συνάντηση και εκδήλωση κατάρτισης και δικτύωσης του διακρατικού έργου “Let’s create an SDGs heritage – SDGCultheritage”, πραγματοποιήθκε στο Ascoli Piceno της Ιταλίας.

Το έργο “SDGCultheritage”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Creative Europe” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει σχεδιαστεί και συντονίζεται από την Antroposervice SAS, μια ιταλική ΜΜΕ, ως επικεφαλής εταίρος και έχει ως συνεταίρους το Ινστιτούτο Ελληνικής Φιλοσοφίας Αθηνών (Ελλάδα), το Ίδρυμα για την Προστασία του Τοπίου της Jelenia Góra (Πολωνία), την Ισπανική ΜΜΕ Espacio Tormaleo S.L. του Oviedo (Ισπανία) και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Οι διήμερες εργασίες «επικεντρώθηκαν στην απόκτηση δεξιοτήτων που σχετίζονται με την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τους συναφείς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, προκειμένου να προωθηθεί η υιοθέτησή τους στους οργανισμούς-εταίρους του έργου, στις κοινότητες αναφοράς τους και γενικότερα στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες».

Η επόμενη διακρατική εκδήλωση του έργου, η οποία θα επικεντρωθεί και πάλι στα σχετικά με την Ατζέντα 2030 και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία της Πολωνίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024