Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΒιώσιμη επιχειρηματικότητα – Από τον παραδοσιακό στον σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης
Βιβλιοπαρουσίαση

Βιώσιμη επιχειρηματικότητα – Από τον παραδοσιακό στον σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης

book

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται έξι ενότητες σχετικές με την αξιοποίηση του ολιστικού συστήματος λειτουργίας των επιχειρήσεων, το κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και την πράσινη επιχειρηματικότητα.

Το βιβλίο “Βιώσιμη επιχειρηματικότητα”, των Νικολάου Αποστολόπουλου, Αντώνη Ζαΐρη, Παναγιώτη Λιαργκόβα και Γιώργου Σταμάτη, αποτελεί έναν εύχρηστο οδηγό για τη νέα βιώσιμη επιχειρηματικότητα που καλύπτει ζητήματα όπως το σύγχρονο μάρκετινγκ και μάνατζμεντ, την προετοιμασία-οργάνωση της επιχείρησης, το κοινωνικό-περιβαλλοντικό αποτύπωμά της, την επιχείρηση του μέλλοντος και, τέλος, ένα ολιστικό σύστημα ελέγχου των επιχειρηματικών δράσεων.

Στόχος είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στην “πράσινη” αγορά και η ευαισθητοποίηση για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατό αρνητικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να ωθήσει τα στελέχη των επιχειρήσεων και τους φοιτητές, που αυτονόητα αποτελούν το φυτώριο της νέας βιώσιμης επιχειρηματικότητας, προκειμένου:

  • Να επιδιώκουν τις δημιουργικές αλλαγές ως κυρίαρχα στοιχεία υγιούς ανάπτυξης.
  • Να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.
  • Να αξιοποιούν κίνητρα και προγράμματα που στηρίζουν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στα νέο μοντέλο παραγωγής.
  • Να ευαισθητοποιηθούν ως προς την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που αφήνουν το μικρότερο δυνατό αρνητικό περιβαλλοντικά αποτύπωμα.
  • Να οραματιστούν τη μελλοντική επιχείρηση στο νέο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, υιοθετώντας μεθόδους επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, εξοικονόμησης ενέργειας και εισαγωγής τεχνολογιών φιλικών στο περιβάλλον.
Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024