Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΚαλλιόπη Βέττα: “Να σχεδιάσουμε για τη Δυτική Μακεδονία ένα νέο μοντέλο πολιτιστικής ανάπτυξης”
Πολιτισμός

Καλλιόπη Βέττα: “Να σχεδιάσουμε για τη Δυτική Μακεδονία ένα νέο μοντέλο πολιτιστικής ανάπτυξης”

Kalliopi-Vetta

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για δράσεις που αφορούν στον σύγχρονο πολιτισμό, διοχετεύονται κονδύλια σε ποσοστά 0,3% έως το πολύ 1,5% επί του συνόλου.

Η βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Καλλιόπη Βέττα απέστειλε χαιρετισμό στη διημερίδα “Ο αναπτυξιακός ρόλος του Πολιτισμού στην εποχή της Μετάβασης”, στην οποία δεν κατάφερε να παραστεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Η κα Βέττα εξήρε την πρωτοβουλία και συνεχάρη τους διοργανωτές της διημερίδας, τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο να πραγματοποιηθεί ένας γόνιμος διάλογος και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα προς αξιοποίηση, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Άλλωστε, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “οι προοπτικές που φέρουν εγγενώς τα πολιτισμικά πεδία σε όλο το φάσμα των πολιτιστικών έργων και δραστηριοτήτων, από την πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη, έως τον χώρο του σύγχρονου πολιτισμού, είναι ανοιχτές και ποικίλες. Μένει επομένως σε όλους εμάς και στους εμπλεκόμενους φορείς να σχεδιάσουμε πάνω σε αυτές τις προοπτικές και να τις συμπεριλάβουμε σε κάθε πτυχή του σχεδιασμού μας”.

Η βουλευτής επεσήμανε επίσης ότι, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όσο και για την ίδια, η περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη αποτελεί κορυφαίο ζήτημα άσκησης δημόσιας πολιτικής και γι’αυτόν το λόγο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, που όμως “πάγωσαν” μετά τις εκλογές του 2019.

Παράλληλα σημείωσε ότι μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει αναδειχθεί η έλλειψη ενός συγκροτημένου σχεδίου περιφερειακής πολιτιστικής πολιτικής, η οποία επιβεβαιώνεται εμφατικά και από την τραγικά άνιση κατανομή πόρων στις περιφέρειες της χώρας από τα αρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης. Αυτό πλήττει άμεσα και την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας όπου, ιδίως σε δράσεις που αφορούν τον σύγχρονο πολιτισμό, διοχετεύονται κονδύλια που αφορούν ποσοστά της τάξης του 0,3% έως το πολύ 1,5% επί του συνόλου.

Ωστόσο, όπως τόνισε η κα Βέττα, “είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε αυτήν την εικόνα. Είναι στο χέρι μας να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε για την περιοχή μας ένα νέο μοντέλο πολιτιστικής ανάπτυξης, με την κοινωνία και τον τόπο μας στο επίκεντρο, για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής του ταυτότητας και τη στήριξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας που αναπνέει στην κάθε του γωνιά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024