Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαTα εστιατόρια του Δικτύου Aegean Cuisine επιθεώρησε και αξιολόγησε η TÜV Hellas (TÜV NORD)
Γαστρονομία

Tα εστιατόρια του Δικτύου Aegean Cuisine επιθεώρησε και αξιολόγησε η TÜV Hellas (TÜV NORD)

Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου, ή αλλιώς Aegean Cuisine, υιοθετήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έχοντας ως σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.

Το δίκτυο των εστιατορίων Aegean Cuisine που αποτελούν τον πρεσβευτή της κυκλαδικής γαστρονομίας επιθεώρησε και αξιολόγησε η TÜV Hellas (TÜV NORD) για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Δίκτυο Aegean Cuisine αποτελείται πλέον από 189 επιχειρήσεις εστίασης σε 23 νησιά των Κυκλάδων, ενώ η TÜV Hellas (TÜV NORD) συνεργάστηκε με ομάδα γευσιγνωστών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ολοκληρώσει τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης των εστιατορίων.

Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου, ή αλλιώς Aegean Cuisine, υιοθετήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έχοντας ως σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.

Στόχος του Δικτύου είναι η ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων στο πλαίσιο του θεματικού και γαστριμαργικού τουρισμού, ο οποίος καταγράφει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Τα εστιατόρια που επιθεωρήθηκαν και αξιολογήθηκαν από την TÜV Hellas (TÜV NORD) προκειμένου να συμμετάσχουν στο δίκτυο προσφέρουν στους επισκέπτες μια αυθεντική “γεύση” των Κυκλάδων και του Αιγαίου πελάγους αξιοποιώντας στο έπακρο τοπικές συνταγές και προϊόντα.

Παράλληλα, και πέραν των εστιατορίων, στο δίκτυο συμμετέχουν επιπλέον 81 παραγωγοί με 387 προϊόντα, τα οποία έχον λάβει το χαρακτηρισμό “Aegean Cuisine Recommended”, συνδέοντας άμεσα τη γαστρονομία με την τοπική πρωτογενή παραγωγή.

Η κα Βασιλική Καζάζη, Senior Vice President Food & Agriculture South East Europe TÜV NORD δήλωσε πως “η τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού αλλά και βασικό στοιχείο του τουριστικού μείγματος.

Πρωτοβουλίες όπως το δίκτυο Aegean Cuisine αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποιότητα της χώρας μας στον ραγδαία αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμμετείχαμε και στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ανάπτυξη του Δικτύου”.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ανέφερε πως “παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης εστιατορίων. Μέσα από τη διαδικασία αυτή ενισχύθηκε το δίκτυο Aegean Cuisine και ο ρόλος των επιχειρήσεων-μελών ως πρεσβευτές της ποιότητας και των αξιών της κυκλαδικής γαστρονομικής παράδοσης και τέθηκαν οι σωστές βάσεις για τη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τις αξίες του και με στόχο την ανάδειξη και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, καθώς και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024