Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟι νέες τεχνολογίες στις τουριστικές επιχειρήσεις συμβάλουν στην προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών

Οι νέες τεχνολογίες στις τουριστικές επιχειρήσεις συμβάλουν στην προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών

Την ανάγκη ευρύτερης χρήσης των νέων τεχνολογιών στον κλάδο του τουρισμού σημείωσε στην εκπομπή Business & Travel ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας QUALCO κ. Δημήτρης Στεφανίδης. Σύμφωνα με τον κ. […]

Την ανάγκη ευρύτερης χρήσης των νέων τεχνολογιών στον κλάδο του τουρισμού σημείωσε στην εκπομπή<...> Business & Travel ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας QUALCO κ. Δημήτρης Στεφανίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις τουριστικές επιχειρήσεις και ειδικότερα στον ξενοδοχειακό κλάδο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών. Η πληροφοριακή υποδομή των επιχειρήσεων συνίσταται στην ύπαρξη και χρήση περιφερειακών συστημάτων, εξειδικευμένων στον τουριστικό τομέα, που υποστηρίζουν την καθημερινή λειτουργία των ξενοδοχείων. Τα συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, όπως τόνισε ο κ. Στεφανίδης, δίνουν μία σαφή και πλήρη εικόνα των αναγκών του πελάτη και ταυτόχρονα αποτελούν τον γνώμονα για τις επενδυτικές κινήσεις του επιχειρηματία.

Αναφερόμενος στην χρήση του διαδικτύου ο εμπορικός διευθυντής της QUALCO σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις που γίνονται μέσω internet αγγίζουν το 10% περίπου του συνόλου στην Ελλάδα, ποσοστό το οποίο παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενες τάσεις. Και τούτο διότι, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη η χρήση του διαδικτύου εξασφαλίζει μείωση του λειτουργικού κόστους, δίνει τη δυνατότητα για άμεση επικοινωνία μεταξύ του πελάτη και του τουριστικού επιχειρηματία και ακόμη προσφέρει πολύ μεγάλη ταχύτητα στις συναλλαγές.

Επιπρόσθετα, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή του GBC ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το μεγαλύτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στον συντονισμό των υπηρεσιών που προσφέρουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες. Η διαχείριση του συντονισμού θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της QUALCO από έναν κεντρικό πυλώνα, την δημόσια διοίκηση. Η τεχνολογία είναι το εργαλείο που θα διευκολύνει αυτήν την διαδικασία και θα συμβάλλει στην όσο το δυνατόν αρτιότερη εξυπηρέτηση του τουριστικού κοινού.

Τέλος ο κ. Στεφανίδης επισήμανε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι στα ξενοδοχεία της περιφέρειας εντοπίζεται μία χρονική υστέρηση όσον αφορά στις επενδύσεις των υποδομών τεχνολογίας. Υπάρχει μεν έντονο ενδιαφέρον, το οποίο όμως μετουσιώνεται σε πράξη με αργά βήματα. Και τούτο διότι οι επιχειρηματίες δεν έχουν εμπιστευθεί απόλυτα τις νέες τεχνολογίες. Καταλήγοντας, ο κ. Στεφανίδης τόνισε ότι ο κλάδος των νέων τεχνολογιών μπορεί να προσφέρει πολλά στο τομέα του τουρισμού και για αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες επενδυτικές προσπάθειες ούτως ώστε να μπορέσει η Αττική να παρουσιάσει ένα σύγχρονο τουριστικό προϊόν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024