Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕξασφαλίστηκαν πόροι για το ακτοπλοϊκό δίκτυο για το 2009
Σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας

Εξασφαλίστηκαν πόροι για το ακτοπλοϊκό δίκτυο για το 2009

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι για το σύνολο του ακτοπλοϊκού δικτύου για το 2009, χωρίς όμως να αναφέρει το σύνολο του κονδυλίου που […]

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι για το σύνολο του ακτοπλοϊκού δικτύου για<...> το 2009, χωρίς όμως να αναφέρει το σύνολο του κονδυλίου που έχει εξασφαλιστεί. Η ανακοίνωση έγινε μετά τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση Παπαληγούρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός κ. Ν. Λέγκας, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων κ. Ι. Σιδηρόπουλος και κ. Χ. Κουρούσης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ακόμη, συζητήθηκαν διεξοδικότερα προβλήματα των επιδοτούμενων γραμμών και δρομολογήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν ειδικότερα στη σύνδεση των νησιών Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και Κυθήρων και Αντικυθήρων με τον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα δεν καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις για τις άγονες γραμμές του 2008, λόγω της μεταφοράς όλων των λογαριασμών στο υπουργείο Οικονομικών. Αποτέλεσμα της μη καταβολής των αποζημιώσεων, είναι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης οι μικρότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι νέα προειδοποιητική επιστολή για το ενδεχόμενο της διακοπής των δρομολογίων που εξυπηρετεί στις άγονες γραμμές απέστειλε την περασμένη Πέμπτη στο υπουργείο Ναυτιλίας ο εφοπλιστής κ. Γεράσιμος Αγούδημος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024