Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέο δίκτυο και διάκριση σε κατηγορίες των τακτικών δρομολογιακών γραμμών στην ακτοπλοΐα

Νέο δίκτυο και διάκριση σε κατηγορίες των τακτικών δρομολογιακών γραμμών στην ακτοπλοΐα

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός E.N., κ. Γιώργος Ανωμερίτης, και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το νέο δίκτυο στην ακτοπλοΐα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Νοέμβριο […]

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός E.N., κ. Γιώργος Ανωμερίτης, και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης<...>, το νέο δίκτυο στην ακτοπλοΐα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Νοέμβριο του 2002, οπότε απελευθερώνονται οι θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι γραμμές που καθορίστηκαν είναι 285, διακρίνονται σε κύριες που είναι 195 και τοπικές που είναι 90 ενώ καθορίζεται και η συχνότητα εκτέλεσής τους:

  • Κύρια γραμμή είναι εκείνη που συνδέει λιμένες της ηπειρωτικής χώρας με νησιωτικούς λιμένες ή λιμένες μεταξύ των νησιών που δεν ανήκουν στον ίδιο νομό και δεν είναι τοπική γραμμή.
  • Τοπική γραμμή είναι εκείνη που συνδέει λιμένες της ηπειρωτικής χώρας με νησιωτικούς λιμένες ή αποκλειστικά νησιωτικούς λιμένες που ανήκουν στον ίδιο νομό ή απέχουν μεταξύ τους μέχρι τρία ναυτικά μίλια, ανεξαρτήτως διοικητικής υπαγωγής τους.

Για τη συμπλήρωση των δηλώσεων δρομολόγησης, πρέπει να τηρηθούν οι εξής όροι:

  • Πλοίο δρομολογείται σε μία ή περισσότερες κύριες ή τοπικές δρομολογιακές γραμμές του δικτύου.
  • Η ελάχιστη συχνότητα εξυπηρέτησης μίας δρομολογιακής γραμμής μπορεί να εκτελείται αθροιστικά από περισσότερα του ενός πλοία.
  • Εφόσον ικανοποιείται η ελάχιστη συχνότητα μίας δρομολογιακής γραμμής, επιτρέπεται η εκτέλεση πρόσθετων δρομολογίων με προσεγγίσεις σε ορισμένους από τους λιμένες της αυτής γραμμής.
  • Κάθε γραμμή πρέπει να εξυπηρετείται με συνέχεια καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου και με τακτικότητα που εξυπηρετεί τις πάγιες συγκοινωνιακές ανάγκες της, κατά ημέρα ή ημέρες, εβδομάδα και εποχή.
  • Πλοίο που δρομολογείται σε κύρια γραμμή μπορεί να εξυπηρετεί και λιμένα ή λιμένες που περιλαμβάνονται σε τοπική γραμμή ή αντίστροφα.
  • Για τη σύγκριση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας με τα δηλούμενα δρομολόγια, ως "αφετήριος" λιμένας θεωρείται ο πρώτος λιμένας που αναγράφεται κατά γραμμή και η συνολική διαδρομή υπολογίζεται με το άθροισμα των αποστάσεων μεταξύ των λιμένων από τον αφετήριο μέχρι το λιμένα που απέχει την μεγαλύτερη απόσταση από τον αφετήριο.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιείται η ελάχιστη συχνότητα ανά εβδομάδα μιας δρομολογιακής γραμμής από τις δηλώσεις ολόγησης, το θέμα, ύστερα από εισήγηση της αρμόδΔιεύθυνάγεται στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για συζήτηση και λήψη σχετικής γνωμοδός με κριτήριο την ιποίηση των σιακών αναγκών της.

Tαχύπλοα

Στο μεταξύ, με άλληφασή του ο υπουργός E.N. ορίζει ότι τα επιβατηγά υδροπτέρυγα ή ταχα πλοία έχουν δικαίωμα να διακόπττα ολόγιάς χρονικό διάστημα μέχρι 135 ημέρες διάρκεια τηςιόδου τακτικής οσης ενός έτους. Πέραν ημερυτών, καμία παράταση δεν χορηγε.

O πλοιοκτήτης υποχρεούταιά πάροδο ακινησίας 60 ημερών νειο επανδρωμένο.

Tο YEN διατηρεί, σεου οι ές ανάγκες σε οποιαδήποτε απς ιακέαμμές που εξυπηρετούν α παρούσαόφακαλύπτονται τα άλλα εν ενεργεία α,τροποποιήσει τιςακιας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024