Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΚαλογιάννης: Ουδέποτε ισχυρίστηκα για το Sea Diamond ότι όλα βαίνουν καλώς
Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Καλογιάννης: Ουδέποτε ισχυρίστηκα για το Sea Diamond ότι όλα βαίνουν καλώς

Ουδέποτε ισχυρίστηκα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για το ναυάγιο του Sea Diamond ότι “όλα βαίνουν καλώς“ όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Λοβέρδος. Εκείνο το οποίο ανέφερα και […]

Ουδέποτε ισχυρίστηκα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για το ναυάγιο του Sea Diamond ότι όλα βαίνουν καλώς όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Λοβέρδος. Εκείνο το οποίο ανέφερα και είναι καταγεγραμμένο στα Πρακτικά της Βουλής είναι<...>ότι “αρμόδιος φορέας για την κατάρτιση και την παρακολούθηση της ρύπανσης είναι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το οποίο έχει αναθέσει στο ΕΛΚΕΘΕ την αξιολόγηση των επιπτώσεων από τη ρύπανση. Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στέκεται αρωγός στο έργο του ΥΕΝ και θα παράσχει κάθε δυνατή προσπάθεια που θα απαιτηθεί. Ο κ. Λοβέρδος δεν γνωρίζει ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και ποιες οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, παρ’ ότι παρακολουθεί θέματα περιβάλλοντος”. Ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Σταύρος Καλογιάννης, σχετικά με τη δήλωση του υπεύθυνου Δημ. Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Λοβέρδου.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης διερωτήθηκε σε δηλώσεις του πως συνδέεται το ναυάγιο του Sea Diamond με την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις στοχεύσεις της Ε.Ε για το 2020, τα οποία εμπλέκει ο κ. Λοβέρδος. Τον διαβεβαιώνουμε πάντως ότι το περιβάλλον προστατεύεται επαρκώς στη χώρα μας. Από τα ψεύδη του υπευθύνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν ξέρουμε ποιος θα μας προστατεύσει” κατέληξε.

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία των εργασιών απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή Καλντέρας νήσου Θήρας και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, το Υπουργείο γνωστοποίησε χτες τα ακόλουθα:

Ομαλά εξελίσσονται, 47 ημέρες μετά το ναυάγιο του Κ/Ζ “Sea Diamond”, οι εργασίες απορρύπανσης στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Η κατάσταση επανεκτιμάται σε ημερήσια βάση, με τη διαρροή καυσίμων και λοιπών ρυπογόνων ουσιών από τους χώρους του ναυαγίου να παρουσιάζει σημαντική ύφεση, όπως σημαντική μείωση παρουσιάζει και η ποσότητα των καυσίμων και λιπαντικών που παραδίδονται στο Δ/Ξ «ΑΦΡΟΣ», τα οποία περιέχουν ως επί το πλείστον, πετρελαιοειδή αναμεμιγμένα με φύκια και προϊόντα βυθοκόρησης (ελαφρόπετρα).

Υπό την εποπτεία της Λιμενικής Αρχής Θήρας, συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης της εν λόγω θαλάσσιας περιοχής καθώς και οι εργασίες καθαρισμού των προσβληθέντων ακτών, με προτεραιότητα στην περιοχή «Αποθήκες» όρμου Μπάλου, ενώ αποκαταστάθηκε από την ανάδοχο εταιρεία απορρύπανσης το πλωτό φράγμα που είχε αποκοπεί την 19-05-2007 στη θαλάσσια περιοχή νοτίου στομίου μεταξύ Παλαιάς και Νέας Καμένης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και προστίμων στους υπαιτίους, μετά την άπρακτη παρέλευση δέκα ημερών από το πέρας εκτέλεσης προπαρασκευαστικών εργασιών, βιντεοσκόπησης-χαρτογράφησης και έλεγχο πρανών του ναυαγίου, από το ερευνητικό σκάφος ΦΙΛΙΑ”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024