Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςUNWTO: Σημαντικές οι αθλητικές διοργανώσεις για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

UNWTO: Σημαντικές οι αθλητικές διοργανώσεις για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης

Τη σημασία των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης μιας χώρας επεσήμαναν οι σύνεδροι του Διεθνούς Φόρουμ για τον Τουρισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην πόλη Qingdao της Κίνας, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) και του Οργανισμού Τουρισμού της Κίνας (CNTA)…

Τη σημασία των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης μιας χώρας επεσήμαναν οι σύνεδροι του Διεθνούς Φόρουμ για τον Τουρισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες<...>στην πόλη Qingdao της Κίνας, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) και του Οργανισμού Τουρισμού της Κίνας (CNTA).

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο θα πραγματοποιηθούν σε συνάρτηση με τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης της Κίνας, στις οποίες οι υπηρεσίες και η ποιότητα αποτελούν παράγοντες πρωταρχικής σημασίας” ανέφερε ο κ. Shao Qiwei, Chairman του CNTA, χαιρετίζοντας την έναρξη εργασιών του Φόρουμ.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών έντονης διαβούλευσης, περισσότεροι από 300 σύνεδροι από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλύσεις ειδικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διοργανώθηκαν σε Αθήνα, Σίδνεϋ και Βαρκελώνη, όπως επίσης και αναλύσεις για άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Οι σύνεδροι αντέλλαξαν απόψεις και συζήτησαν ιδέες για ενίσχυση της σχέσης τουρισμού και αθλητισμού, με αφορμή τους προσεχείς Αγώνες του Πεκίνου. Μάλιστα, αντιπροσωπείες από τη Βρετανία εξήγησαν πως η πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012 έχει ήδη σχεδιαστεί σαν ένα μεγάλο γεγονός για τον τουρισμό.

Μεταξύ των θεμάτων που σχετίζονται με τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως των Ολυμπιακών Αγώνων, και απασχόλησαν τους συνέδρους περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:


  • Η σημασία ανάπτυξης ποιοτικών υπηρεσιών και προιόντων, που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις των επισκεπτών και θα διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.
  • Οι ευκαιρίες δημιουργίας ασφαλών υποδομών, που θα βελτιώσουν την τουριστική προσφορά ενός προορισμού.
  • Η κάλυψη μιας διοργάνωσης από τα ΜΜΕ μπορεί να επηρρεάσει άμεσα την ανταγωνιστικότητα μιας χώρας, αναβαθμίζοντας διεθνώς την εικόνα της.


“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα αναδείξουν την Κίνα ως προορισμό, τόσο εισερχόμενου, όσο και εξερχόμενου τουρισμού. Εξάλλου, μέχρι το 2020 η Κίνα εκτιμάται πως θα είναι από τις κορυφαίες τουριστικές αγορές” σχολίασε ο βοηθός Γενικού Γραμματέα του UNWTO, κ. Geoffrey Lipman.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024