Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςQueen Mary 2: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Queen Mary 2: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Μετά από δύο χρόνια αναμονής η εταιρία Cunard Line τελείωσε την κατασκευή του πλοίου Queen Mary 2 (QM2). Πριν από ένα χρόνο, η εταιρία είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο πλοίο […]

Μετά από δύο χρόνια αναμονής η εταιρία Cunard Line<.> τελείωσε την κατασκευή του πλοίου Queen Mary<.> 2 (QM2)<...>. Πριν από ένα χρόνο, η εταιρία είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο πλοίο θα είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος στον κόσμο. Πραγματικά, το πλοίο ζυγίζει 150.000 τόνους και πήρε την θέση του 'πρώην' μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου, του Explorer of the Seas, που ζυγίζει 137.300 τόνους. Το QM2, θα είναι επίσης το μακρύτερο, ψηλότερο και φαρδύτερο πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Οι επιβάτες θα ανέρχονται στους 2.620 και συγκριτικά με το Explorer που είχε χωρητικότητα 3.114 ατόμων, το QM2 θα είναι επίσης το πιο ευρύχωρο πλοίο.

Όσον αφορά τα γεύματα, μέσα στο πλοίο υπάρχουν πολλά εστιατόρια για όλους τους επιβάτες και για κάθε προτίμηση. Υπάρχει το εστιατόριο πολυτελείας για τους επιβάτες υψηλής οικονομικής στάθμης, το ιταλικό εστιατόριο που απευθύνεται σε όλους τους επιβάτες και υπάρχουν και τα εστιατόρια σε στυλ fast-food που μπορούν να χωρέσουν εκατοντάδες επιβάτες.

Η διασκέδαση μέσα στο πλοίο περιλαμβάνει πολλών ειδών θεάματα. Θα γίνονται shows σε στυλ Broadway, υπάρχουν discos και nightclubs αλλά και κάποια bars για ποτό με απαλή μουσική. Το QM2 προσφέρει μεγάλη ποικιλία ψυχαγωγίας με αίθουσες κινηματογράφου, θέατρα, αίθουσες σεμιναρίων και ένα κέντρο όπου οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν computers. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες που είναι στην διάθεση των επιβατών είναι η μαγειρική, η πλοήγηση, η φωτογραφία και η εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Η διαμονή περιλαμβάνει καμπίνες πολυτελείας, σουίτες εσωτερικές και εξωτερικές και δωμάτια για τους ανάπηρους. Το QM2 είναι το μόνο πλοίο που έχει τόσο μεγάλο αριθμό μπαλκονιών, αλλά και εξωτερικών καμπίνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024