Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια των Ευρωπαϊκών χωρών

Κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια των Ευρωπαϊκών χωρών

Τα συνδικάτα των λιμενεργατών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να προβούν σε μαζικές κινητοποιήσεις, ώστε να δηλώσουν την αντίθεση και την αντίδραση τους στην απόφαση της Ένωσης […]

Τα συνδικάτα των λιμενεργατών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να προβούν σε μαζικές κινητοποιήσεις, ώστε να<...> δηλώσουν την αντίθεση και την αντίδραση τους στην απόφαση της Ένωσης να προωθήσει Οδηγία, που αφορά στην ελευθεροποίηση των υπηρεσιών στα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε προχτεσινή ανακοίνωση της η ΣΕΚ, πρόκειται `για αντεργατική Oδηγία` και η συντεχνία θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση. Την απόφαση αυτή πήραν ομόφωνα οι συντεχνίες 22 χωρών, που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών (ΕΤF), σε συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες. Στη συνεδρίαση πήρε μέρος, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Σημερινής` και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταφορών ΣΕΚ, κ. Παντελής Σταύρου, ο οποίος δήλωσε πως “η προχθεσινή κατάθεση της επίμαχης ευρωπαϊκής Οδηγίας πυροδοτεί κρίση στους λιμενικούς χώρους, η οποία θα κορυφωθεί στις αρχές του νέου έτους”.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, “η ΣΕΚ θα σταθεί αλληλέγγυα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών για προάσπιση των δικαιωμάτων των λιμενεργατών” και προειδοποιεί ότι “σε περίπτωση απόφασης για λήψη δυναμικών μέτρων, αναπόφευκτα θα επηρεασθούν και τα κυπριακά λιμάνια.

Επισημαίνεται, επίσης ότι η επίμαχη Οδηγία, που επανήλθε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο δυσμενέστερη για τα εργατικά συμφέροντα, προνοεί αυτοεξυπηρέτηση των πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια και ελευθεροποίηση του τομέα πλοήγησης, κάτι που βρίσκει τις συντεχνίες κάθετα αντίθετες. “Οι πρόνοιες αυτές εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον τα συμφέροντα των πλοιοκτητών σε βάρος των εργατικών και ευρύτερων κοινωνικών συμφερόντων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024