Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΝομαρχία Πειραιά: Σταθερή στην αρχική της θέση παραμένει για τη Μαρίνα Ζέας

Νομαρχία Πειραιά: Σταθερή στην αρχική της θέση παραμένει για τη Μαρίνα Ζέας

Τη θέση του για αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής της Μαρίνας Ζέας και του Πασαλιμανιού, επαναβεβαίωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, ζητώντας ταυτόχρονα την τήρηση των 16 περιβαλλοντικών όρων που έχει θέσει με την ομόφωνη απόφασή του…

Τη θέση του για αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής της Μαρίνας Ζέας και του Πασαλιμανιού, επαναβεβαίωσε το<…> Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, ζητώντας ταυτόχρονα την τήρηση των 16 περιβαλλοντικών όρων που έχει θέσει με την ομόφωνη απόφασή του, τον περασμένο Μάιο, όποτε και απερρίφθη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας Μαρίνα Ζέας Α.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η Μελέτη, που είχε υποβληθεί δεν πληρούσε του περιβαλλοντικούς όρους και ενέχονταν ο κίνδυνος πρόκλησης σημαντικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, κατά τη φάση κατασκευής του έργου, αλλά και της λειτουργίας του, και μεταξύ άλλων το Νομαρχιακό Συμβούλιο είχε προτείνει να μην κατασκευαστούν και άλλες πλωτές προβλήτες, να μην γίνουν οι δεξαμενές καυσίμων στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος εκρήξεων, αλλά και ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, να υπάρξει τεκμηριωμένη αντιμετώπιση της λειτουργίας ως χώρος αναψυχής και να προστατευτεί η φυσιογνωμία της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς, απαντώντας στην επιστολή του νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, επιβεβαίωσε ότι υπεγράφη από τον ίδιο, η Περιβαλλοντική Μελέτη, καθώς η εταιρία προχώρησε σε κάποιες τροποποιήσεις, οι οποίες έκρινε ότι ικανοποιούν και τα αιτήματα νομαρχίας, δήμου και κατοίκων και ως εκ τούτου, όπως αναφέρει στην επιστολή ο υπουργός, δεν έκρινε σκόπιμο μια νέα επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με την επιστολή του υπουργού, οι τροποποιήσεις της εταιρίας αφορούν μεταξύ άλλων τη μείωση κατά 310 μ. των πλωτών προβλητών, την μη κατασκευή της διαπλάτυνσης του υπήνεμου μόλου και την απαγόρευση οποιασδήποτε περίφραξης ώστε να εξασφαλίζεται η χρήση ως χώρου αναψυχής.

Ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, δήλωσε ότι “αν και δεν έχουμε στη διάθεσή μας, τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, μπορούμε να πούμε ότι με την μείωση της έκτασης των προβλητών δεν λύνεται το πρόβλημα. Η κατασκευή προβλητών, όπως έχει αποφασίσει και το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα επιβαρύνει και θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της περιοχής”.

Επίσης, ο κ. Μίχας, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι “εφόσον δεν έχει συνεδριάσει ακόμη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και δεν έχει αποφασίσει επί της Μελέτης, όλες οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται, είναι παράνομες” και υπογράμμισε ότι “η Νομαρχία Πειραιά εμμένει στην αρχική της τοποθέτηση που αφορά όχι μόνο τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων, αλλά κυρίως τη προστασία του περιβάλλοντος, σε μια ήδη επιβαρημένη περιοχή, τη διαφύλαξη της ιστορικής – πολιτιστικής της φυσιογνωμίας και της αρχαιολογικής της κληρονομιάς”.

“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Με κάθε νόμιμο, ένδικο ή άλλο μέσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τέλος στις αυθαιρεσίες που συντελούνται στην περιοχή μας. Κανείς δεν μπορεί να προχωρεί σε παράνομες εργασίες, εις βάρος της πόλης, των πολιτών και του περιβάλλοντος”, τόνισε ο νομάρχης Πειραιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024