Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΜείωση της Ελλάδας σε κρατήσεις από την Γερμανική αγορά και αύξηση της Τουρκίας

Μείωση της Ελλάδας σε κρατήσεις από την Γερμανική αγορά και αύξηση της Τουρκίας

Παρά την πτώση στις κρατήσεις για διακοπές που παρουσιάζουν οι Γερμανοί για φέτος, η Τουρκία παρουσιάζει αύξηση 7% στις κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές το μήνα Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Η […]

Παρά την πτώση στις κρατήσεις για διακοπές που παρουσιάζουν οι Γερμανοί για φέτος, η Τουρκία παρουσιάζει αύξηση 7% στις κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές το μήνα Νοέμβριο και το Δεκέμβριο<...>. Η Ελλάδα είχε μείωση 13,5% στους γερμανούς τουρίστες, τους 2 πρώτους μήνες της περιόδου 2001/02.

Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι οι Βαλεαρίδες είχαν πτώση 14,9%, τα Κανάρια 6,1% και η ισπανική ενδοχώρα 7,8%, σύμφωνα με το γερμανικό οργανισμό αεροδρομίων.

Γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο, η Κροατία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν καλές πωλήσεις. Άλλοι νικητές για το 2002 είναι προορισμοί σε ξηρά που μπορεί ο τουρίστας να επισκεφθεί οδικώς ή σιδηροδρομικώς. Ειδικά η Ιταλία, αναμένεται να επιστρέψει δυναμικά αυτή τη χρονιά.
Οι μεγάλοι χαμένοι στους κοντινούς προορισμούς μέχρι στιγμής είναι η Ισπανία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής. Η Αίγυπτος είχε πτώση 41,9% το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Ο κ. Altmann από το Thomas Cook<.>, δήλωσε ότι η Αίγυπτος πουλά στις τιμές που έχει προκαθορίσει, για την ώρα. Η γειτονική Τυνησία έχει πτώση 32% για τους 2 πρώτους μήνες της νέας τουριστικής περιόδου και το Μαρόκο έχει ακόμη πολύ χαμηλές πωλήσεις.

Η Μέση Ανατολή έχει υποφέρει περισσότερο μετά από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, παρουσιάζοντας πτώση στις αφίξεις Γερμανών τουριστών κατά 35% για το Νοέμβριο και Δεκέμβριο ακολουθώντας μια πτώση 25% για το 2000/01. Άλλοι μακρινοί προορισμοί, σε αντίθεση, όπως η Ασία, η Νότιος Αφρική και η Αυστραλία, έχουν ζήτηση αλλά σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024