Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤσοχατζόπουλος: Δεν μειώνουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις τις τιμές τους

Τσοχατζόπουλος: Δεν μειώνουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις τις τιμές τους

Σαφές μήνυμα προς τους γερμανούς tour operators έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, ότι οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις […]

Σαφές μήνυμα προς τους γερμανούς tour operators έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ<...> του Βερολίνου, ότι οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα δεχθούν να μειώσουν τις τιμές τους "πιεζόμενες" από την κρίση στην διεθνή τουριστική αγορά.

Αντίθετα, ο υπουργός έδωσε κατεύθυνση για ποιοτική αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών από τις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να διατηρηθούν οι τιμές σε ικανοποιητικά επίπεδα και επεσήμανε την ανάγκη στενής συνεργασίας με όλους τους φορείς που διακινούν Γερμανούς τουρίστες προς την Ελλάδα για διεύρυνση της επικοινωνιακής πολιτικής και για διαμόρφωση ειδικών προγραμμάτων συνδιαφήμισης, και αντιμετώπισης από κοινού των προβλημάτων με εποικοδομητικό διάλογο.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στο Βερολίνο ο κ. Τζοχατζόπουλος, το οποίο συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Δ. Γεωργαράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ι. Πατέλλης, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές, αλλά και να διαπιστώσει τις προοπτικές που παρουσιάζονται την φετινή χρονιά για την ελληνική αγορά ως προς τον αριθμό των γερμανών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, τις οποίες χαρακτήρισε θετικές.

Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου, την οποία παραχώρησε σε Γερμανούς και Έλληνες δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της ITB 2002 ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στο τριετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, που θα στηριχθεί, μεταξύ των άλλων και στην συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διαμόρφωση κοινής πολιτικής στον τουρισμό. Προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει και η ελληνική προεδρία το 2003.

Για την φετινή τουριστική περίοδο ο κ. Τζοχατζόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να γίνει συμπληρωματική προσπάθεια για να στηριχθεί η ζήτηση μέσα από την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο οικολογικός, θρησκευτικός τουρισμός, κτλ.
Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ο κ. υπουργός είπε, μεταξύ άλλων: Το 2001 σημειώθηκε αύξηση 2% με 3% στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2000, που ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Από τα 12,5 εκατομμύρια τουρiστες που επισκέπτονται την Ελλάδα τα 2,5 εκατομμύρια είναι Γερμανοί, γεγονός που επιβεβαιώνει το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδος για την συγκεκριμένη αγορά.
Ιδιαίτερη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας θα δώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 και η γενικότερη αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων της ITB 2002 ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με ομολόγους του υπουργούς και παράγοντες του διεθνούς τουρισμού.

Σε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της Ιορδανίας κ. Ραφέι συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας για κοινά τουριστικά μεσογειακά προγράμματα, ενώ συναντήσεις είχε και με του Δρα Γιόχαν Μάρτιν, πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Τ.Ο. Γερμανίας, τον κ. Ντιερκ Μπέρλινγκοφ διευθυντή του Τ.Ο. IST Reisen, τον κ. Βίλι Βερχούβεν, ιδιοκτήτη και γενικό διευθυντή της T.O. Alltours, τον κ. Μιχάλη Καραβά της T.O. Attika Reisen και τον κ. Γιόρκγ Βάγκνερ, διευθυντή Τουριστικών Προγραμμάτων της TUI. Από τις επαφές αυτές προέκυψε συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή χρονιά, σε ότι αφορά στην γερμανική αγορά, ενώ αρκετοί Τ.Ο. εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση, όπως π.χ. η Attika Reisen.

Ανάλογες επαφές είχε και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ι. Πατέλλης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας της Βουλγαρίας κ. Χατζινικόλοφ με τον οποίο συζήτησε θέματα διεύρυνσης της συνεργασίας στον τουρισμό, με τον Δρα Φανκχάουζερ, διευθυντή του Τ.Ο. Thomas Cook (Neckermann), και με τους Ρίχαρντ Βόγκελ και Γιούργκεν του Τ.Ο. Seetours, οι οποίοι ανακοίνωσαν την έναρξη, από τις 21 Μαΐου 2002, προγράμματος κρουαζιέρων που θα ξεκινά από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα σημαντικότερα στοιχεία που χαρακτήρισαν την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση ITB 2002 ήταν η έντονη ελληνική παρουσία με εντυπωσιακό περίπτερο 1900 τμ. η συμμετοχή του Αθήνα 2004, της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ, που παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ.

Στην ITB 2002, στην οποία συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 183 χώρες, παρουσιάστηκε και η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ στην Γερμανία, που περιλαμβάνει και ειδικό διαγωνισμό στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν Γερμανοί, συνθέτοντας ένα κείμενο προβολής της Ελλάδας, με προκαθορισμένες λέξεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024