Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΠαγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Ήδη ο τουρισμός έχει ανακάμψει

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Ήδη ο τουρισμός έχει ανακάμψει

Η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται ότι σύντομα θα επανέλθει στα επίπεδα πριν από την κρίση, σύμφωνα με δηλώσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) που έγιναν […]

Η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται ότι σύντομα θα επανέλθει στα επίπεδα πριν από την κρίση, σύμφωνα<...> με δηλώσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO<.>) που έγιναν κατά την διάρκεια της τουριστικής έκθεσης ITB στο Βερολίνο.

'Ο κλάδος μας κτυπήθηκε από την σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του, αλλά ήδη έχουμε δει φως στο τέλος του τούνελ', είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Francesco Frangialli στα μέλη της επιτροπής Tourism Recovery Committee στην συνάντηση τους στο Βερολίνο.

"Ο τουρισμός τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ήταν πολύ πιο δυνατός από ότι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου περιμένουμε μια ενδυνάμωση στην περιοχή της Ευρώπης, της Αφρικής, της Δυτικής Μεσογείου, και της Καραϊβικής.

Οι διεθνείς αφίξεις το 2001 μειώθηκαν κατά 1,3% φθάνοντας τα 688 εκατ. Η μείωση αυτή ήταν η μόνο σοβαρή μείωση στο τουριστικό ρεύμα που έχει σημειωθεί από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι παράγοντες που την δημιούργησαν ήταν δύο η οικονομική κρίση που εμφανίσθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο στα τέλη του 2000, και η τρομοκρατική επίθεση εναντίων των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου".

Η επιτροπή που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού τρεις εβδομάδες αργότερα στόχο είχε την υποστήριξη των περιοχών που επλήγησαν δίνοντας συμβουλές στους 21 υπουργούς τουρισμού που την αποτελούσαν.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και υπουργός τουρισμού της Αιγύπτου Δρας Mamdouh El Beltagui δήλωσε ότι "η κρίση αυτή μας δίδαξε ότι η τουριστική βιομηχανία είναι πολύ εύθραυστη και ότι οι τουρίστες αλλάζουν πολύ γρήγορα προορισμούς. Επίσης, είδαμε και ένα μοναδικό φαινόμενο την συσπείρωση όλων των επαγγελματιών στον κλάδο με στόχο την ανάκαμψη."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024