Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣυνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Σκιάθο
Προορισμοί

Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Σκιάθο

Με τη διευθύντρια του ΕΟΤ κ. Πόπη Κουρούσια.

Ο Δήμος Σκιάθου, επικεντρωμένος στην ισπανική αγορά, συναντήθηκε στη FITUR 2024 και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας τις συνεργασίες και προωθώντας αεροπορικές συνδέσεις.

Με στόχο το άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά ο Δήμος Σκιάθου έκανε σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού FITUR 2024 της Ισπανίας, που διοργανώθηκε το διάστημα 24-28 Ιανουαρίου 2024  στο Ifema Trade Fair Centre της Μαδρίτης. Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αλέξανδρος Ευσταθίου.

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού-World Tourism Organization (UNWTO), την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, όπου σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού, Ζurab Pololikashvili, οριστικοποιήθηκε η διοργάνωση Παγκόσμιου Συνεδρίου στη Σκιάθο το 2024 με θέμα την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών. Ο Δήμος Σκιάθου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έχει συνάψει απευθείας συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την παροχή προγράμματος τεχνικής υποστήριξης.

Είναι η δεύτερη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην κορυφαία έκθεση Fitur με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για το άνοιγμα στην Ιβηρική χερσόνησο. Το άνοιγμα σε νέες αγορές, με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, είναι ένα στοίχημα για τη δημοτική αρχή, το οποίο κερδίζεται μέσα από ισχυρές συνεργασίες και συνέργειες.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβη στην Μαδρίτη, Ηλία Φωτόπουλο,  με στόχο τη συνεργασία και την δικτύωση, καθώς, επίσης, και με το διευθυντικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Vueling, Ignacio Martinez Capdevila, για την ανάπτυξη συνεργασίας με στόχο την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με την Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2025. Στην προσπάθεια του Δήμου, που έχει ξεκινήσει από το 2023, στρατηγικής συμμαχίας συνεργάτης είναι ο ΕΟΤ,  ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση με την Διευθύντρια του ΕΟΤ Ισπανίας, Καλλιόπη Κουρούσια, όπου συζητήθηκαν οι άξονες των δράσεων προβολής του προορισμού και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Δεδομένου ότι στην έκθεση ήταν ισχυρή η παρουσία εκπροσώπων της κρουαζιέρας, έγιναν σειρά συναντήσεων με στόχο την προσέλκυση νέων εταιρειών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024