Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠλήρης ανάκαμψη για το timesharing το 2022
Timesharing

Πλήρης ανάκαμψη για το timesharing το 2022

Η έκθεση U.S. Shared Vacation Ownership Owners Report του 2022, που διεξήχθη από το AIF, αποκάλυψε ότι το 71% των ιδιοκτητών timesharing αξιολόγησε τη συνολική εμπειρία τους ως εξαιρετική ή πολύ καλή και το 19% την αξιολόγησε ως καλή. Έτσι, περίπου το 90% των ιδιοκτητών timesharing ανέφεραν ότι είναι ευχαριστημένοι με την εμπειρία χρονομεριστικής μίσθωσης.

Η αγορά του timesharing  (χρονομεριστικής μίσθωσης) φαίνεται ότι έχει επανέλθει για τα καλά στις παλιές καλές -προ Covid- μέρες της, καθώς τον φετινό Ιούνιο, το ARDA International Foundation (AIF) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις το 2022 αυξήθηκαν κατά 30%, από 8,1 δισ. δολ. το 2021 σε 10,5 δισ. δολ. το 2022. Αυτός ο αριθμός πωλήσεων του 2022 ήταν ίσος με το προ πανδημίας επίπεδο που επιτεύχθηκε το 2019.

Ο παρακάτω πίνακας απεικονίζει τον ετήσιο όγκο πωλήσεων που επιτεύχθηκε από το 2019 έως το 2022, μαζί με το ποσοστό κάθε έτους σε σύγκριση με το έτος πριν από την πανδημία.

«Ιστορικά, η βιομηχανία timesharing πλαισιωνόταν από κατακερματισμένες, περιφερειακές αναπτυξιακές εταιρείες. Αυτές προσέφεραν συνήθως ένα άκαμπτο, σταθερό εβδομαδιαίο προϊόν επικεντρωμένο κυρίως στην ακίνητη περιουσία και έντασης κεφαλαίου. Σήμερα, η εικόνα του κλάδου έχει βελτιωθεί δεδομένης της εισόδου επώνυμων εταιρειών στο χώρο, όπως η Marriott Vacation Club, η Hilton Grand Vacations, η Travel + Leisure Co. (Wyndham) και η Holiday Inn Club Vacations», αναφέρει ο Gary L. Johnson, αντιπρόεδρος της HVS Miami και του Τμήματος Υπηρεσιών Κοινής Ιδιοκτησίας της εταιρείας. «Επιπλέον, ο κλάδος έχει μετατοπιστεί σε πιο ευέλικτα πακέτα, με προϊόντα τύπου “club”, πιο ευθυγραμμισμένα με τα ταξιδιωτικά πρότυπα. Αυτά τα νεότερα προϊόντα παρέχουν επίσης στους κατόχους πακέτων timesharing πιο ευέλικτες επιλογές για τη διάρκεια των διακοπών τους, τους τύπους καταλυμάτων και τις τοποθεσίες».

Η έκθεση U.S. Shared Vacation Ownership Owners Report του 2022, που διεξήχθη από το AIF, αποκάλυψε ότι το 71% των ιδιοκτητών timesharing αξιολόγησε τη συνολική εμπειρία τους ως εξαιρετική ή πολύ καλή και το 19% την αξιολόγησε ως καλή. Έτσι, περίπου το 90% των ιδιοκτητών timesharing ανέφεραν ότι είναι ευχαριστημένοι με την εμπειρία χρονομεριστικής μίσθωσης.

Προοπτικές του κλάδου

Ο Gary L. Johnson τονίζει ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον κλάδο είναι θετικές. «Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω υψηλών επιτοκίων. Ωστόσο, ο κλάδος είναι ένα αποδεδειγμένα ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο που έχει δείξει σταθερά την ικανότητα να μεταμορφώνεται και να προσαρμόζεται στις αντιξοότητες με την πάροδο των ετών.

Η αβεβαιότητα της οικονομίας αποτελεί επίσης πρόκληση, αλλά ο κλάδος του timesharing είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις πιθανές υφεσιακές προκλήσεις. Οι διακοπές αυτού του τύπου είναι “προπληρωμένες”, γεγονός που συμβάλλει σε υψηλά επίπεδα πληρότητας, ενώ η “κλειδωμένη” τιμή για μελλοντικές διακοπές είναι ένας παράγοντας που “πουλά” για την αξία που παρέχει, ειδικά κατά τη διάρκεια πληθωριστικών περιόδων».

Κατανομή των πηγών εσόδων σε βάθος 6ετίας

Ο Gary L. Johnson  δίνει κάποια παραδείγματα ιδιοκτητών ακινήτων που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη διερεύνηση αυτών των ευκαιριών:

  • Αναπτυξιακή εταιρεία – κάτοχος ενός θερέτρου μικτής χρήσης μπορεί να επωφεληθεί από την προσθήκη ενός στοιχείου χρονομεριστικής μίσθωσης.
  • Αναπτυξιακή εταιρεία – κάτοχος συγκροτημάτων, που αντιμετωπίζει αργή ζήτηση για πωλήσεις πλήρους ιδιοκτησίας.
  • Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου με πλεονάζον απόθεμα, που θα μπορούσε να «απομονωθεί» σε μια συγκεκριμένη πτέρυγα ή κτίριο.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024