Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣτο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφτασαν τα προβλήματα που δημιουργεί το Timesharing

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφτασαν τα προβλήματα που δημιουργεί το Timesharing

Οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στις σχέσεις τους με τους πωλητές και πράκτορες των δικαιωμάτων χρονομεριστικής μίσθωσης ακινήτων (Timesharing) παρά την ύπαρξη σχετικής κοινοτικής οδηγίας. Αυτό είναι το […]

Οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στις σχέσεις τους με τους πωλητές και πράκτορες των δικαιωμάτων χρονομεριστικής μίσθωσης<...> ακινήτων (Timesharing<.>) παρά την ύπαρξη σχετικής κοινοτικής οδηγίας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης του Ισπανού σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μεντίνα Ορτέγκα, που υιοθετήθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει ως αντικείμενο την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει σε βάθος τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μεταφορά της σχετικής οδηγίας στην εσωτερική νομοθεσία των χωρών μελών και να καταθέσει το συντομότερο δυνατό νέες νομοθετικές προτάσεις, με τις οποίες θα επιλύονται τα προβλήματα που μέχρι τώρα έχουν ανακύψει.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη νέα κοινοτική νομοθεσία για την χρονομεριστική μίσθωση, πρέπει να προβλέπεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος χρόνος μέσα στον οποίο οι καταναλωτές θα έχουν δικαίωμα να καταργήσουν τη σύμβαση, ενώ προτείνεται και το δικαίωμα ακύρωσης, μετά από 15 ή 20 χρόνια. Τέλος, η πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιλαμβάνει και την επιβολή σημαντικού προστίμου στις εταιρίες χρονομεριστικής μίσθωσης, που καταστρατηγούν τα συμβατικά δικαιώματα των πελατών τους.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννης Κουκιάδης, υποστήριξε τις προτάσεις Ισπανού συναδέλφου του, τονίζοντας την αναγκαιότητα μια νέας νομοθετικής πρότασης, που θα πρέπει να δίνει ολοκληρωμένες απαντήσεις στα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα οι καταναλωτές, να αποτρέπει πρακτικές καταστρατήγησης και να διασφαλίζει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, η νέα κοινοτική οδηγία πρέπει να περιλαμβάνει κανόνες που θα εγγυώνται ότι οι εταιρίες θα αντεπεξέλθουν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις ακόμη και σε περιπτώσεις πτώχευσης ή αφερεγγυότητας, θα διασφαλίζουν το δικαίωμα του καταναλωτή και την υποχρέωση της επιχείρησης να αγοράσει το χρονομερίδιό του με βάση συγκεκριμένη τιμή και θα προστατεύουν τον καταναλωτή από κάθε είδους “παράπλευρες” συμβάσεις που αποσκοπούν στην απόσπαση προκαταβολών ή πληρωμών που η νομοθεσία περί εκ περιτροπής χρήσης ακινήτων ρητά απαγορεύει.

Καταλήγοντας ο κ. Κουκιάδης, είπε ότι η νέα οδηγία πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών αλλά και όλων των εμπλεκομένων μερών, ώστε ο θεσμός της χρονομεριστικής μίσθωσης, να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού και της απασχόλησης των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024