Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑπώλειες 1,7 δισ. δολ. λόγω του χάους στις αερομεταφορές στην ΕΕ
Ντροπή για την Ευρώπη η έλλειψη ενός ενιαίου ευρωπαϊκού ουρανού

Απώλειες 1,7 δισ. δολ. λόγω του χάους στις αερομεταφορές στην ΕΕ

Ο αποκλεισμός του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου εξαιτίας της έκρηξης του ισλανδικού ηφαιστείου προκάλεσε ζημίες ύψους 1,7 δισ. ευρώ στις πληγείσες αεροπορικές εταιρείες, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Όπως αναφέρει […]

Ο αποκλεισμός του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου εξαιτίας της έκρηξης του ισλανδικού ηφαιστείου προκάλεσε ζημίες ύψους 1,7 δισ. ευρώ στις πληγείσες<...> αεροπορικές εταιρείες, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τις χειρότερες μέρες, Σάββατο και Κυριακή, οι αεροπορικές εταιρείες που επηρεάστηκαν από τον αποκλεισμό του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου έχασαν 400 εκατ. δολ. την ημέρα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΙΑΤΑ, Τζιοβάνι Μπισινιάνι.

Προηγούμενες εκτιμήσεις της ΙΑΤΑ έκαναν λόγο για απώλειες 200 εκατ. δολ. ημερησίως, καθώς ο βορειοευρωπαϊκός εναέριος χώρος παραμένει αποκλεισμένος σχεδόν στο σύνολό του από το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Στα διαφυγόντα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών προστίθενται τα κόστη διαμονής, διατροφής και σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφοράς με άλλα μέσα των εγκλωβισμένων επιβατών, πρόσθεσε ο κ. Μπισινιάνι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι συνολικές ζημίες μπορεί να ξεπεράσουν και τα 1,7 δισ. δολ.

Ο κ. Μπισινιάνι κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έπεσαν θύματα ανωτέρας βίας, “μίας κατάστασης όπου δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Ο κ. Μπισινιάνι σχολίασε επίσης ότι είναι “ντροπή για την Ευρώπη, ύστερα από τόσες δεκαετίες συζητήσεων, να μη διαθέτει ακόμη έναν ουσιαστικά ενιαίο ευρωπαϊκό ουρανό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024