Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠρόγραμμα για την αξιοποίηση του Γ’ ΚΠΣ και τόνωση της περιφέρειας

Πρόγραμμα για την αξιοποίηση του Γ’ ΚΠΣ και τόνωση της περιφέρειας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, για την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης του Γ’ ΚΠΣ στον τομέα του τουρισμού δημιουργήθηκε Γραφείο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, με στόχους την εποπτεία και το […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξη<.>ς, για την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης του Γ' ΚΠΣ στον τομέα του τουρισμού δημιουργήθηκε<...> Γραφείο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, με στόχους την εποπτεία και το συντονισμό όλων των συγχρηματοδοτούμενων από το Γ΄ΚΠΣ<.> προγραμμάτων του τουριστικού τομέα και την περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων του προγράμματος όπως έχει ζητηθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι προγραμματίζονται επισκέψεις του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Δημήτρη Γεωργαράκη στις Περιφέρειες της χώρας, με στόχο την οργάνωση και άρτια λειτουργία των περιφερειακών υπηρεσιών για τον τουρισμό και την εφαρμογή της εγκυκλίου για τη λειτουργική νομιμοποίηση των καταλυμάτων. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις του υφυπουργού κ. Δημ. Γεωργακόπουλου και στις 13 περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να συντονισθούν τα τουριστικά έργα που έχουν ενταχθείς τα ΠΕΠ και να επιλυθούν τα προβλήματα που τυχόν έχουν καταγραφεί, με διάλογο με τους τοπικούς φορείς.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη νομοθετική προετοιμασία που γίνεται στο υπουργείο, όπως μεταξύ των άλλων στην κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, στην αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας κτλ.

Ήδη συστάθηκε Επιτροπή, η οποία εντός τριών μηνών θα έχει ολοκληρώσει το έργο της, που είναι η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας από το 1917 ως σήμερα.

Επίσης, προωθείται με ταχύτατους ρυθμούς το νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση, και αναθεωρείται και εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία για τις ιαματικές πηγές και θεσμοθετούνται κανόνες των κέντρων Τουρισμού Υγείας.

Ακόμα, ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε, σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς, το θεσμικό πλαίσιο του Ορειβατικού Τουρισμού, το οποίο αποστέλλεται στους εν λόγω φορείς για τελικές παρατηρήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024