Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣε μαύρη λίστα για τις αεροπορικές εταιρίες προχωρά και η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε μαύρη λίστα για τις αεροπορικές εταιρίες προχωρά και η Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην καθιέρωση μαύρης λίστας για τις φθηνές αεροπορικές εταιρίες προσανατολίζεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα μεταδίδει από το Στρασβούργο η Ντόιτσε Βέλε. Στόχος της Επιτροπής είναι να βελτιωθεί η ασφάλεια του επιβατικού κοινού…

Στην καθιέρωση μαύρης λίστας για τις φθηνές αεροπορικές εταιρίες προσανατολίζεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα<...> μεταδίδει από το Στρασβούργο η Ντόιτσε Βέλε. Στόχος της Επιτροπής είναι να βελτιωθεί η ασφάλεια του επιβατικού κοινού, μετά τα απανωτά, πολύνεκρα δυστυχήματα των τελευταίων εβδομάδων.

Μιλώντας χτες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Μπαρό, προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, τις προθέσεις της Επιτροπής. Διευκρίνισε δε ότι η λίστα θα συνταχθεί σύμφωνα με τις εθνικές λίστες που έχουν δημοσιεύσει μέχρι στιγμής η Γαλλία, η Βρετανία, το Βέλγιο και η Σουηδία.

Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι πρόκειται για συμβιβασμό στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, αφού η βέλτιστη λύση, δηλαδή η καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχων και κριτηρίων στην ΕΕ, “σκοντάφτει” στην απροθυμία των χωρών μελών να εκχωρήσουν μέρος των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

Επίσης, η Κομισιόν προειδοποίησε ότι θα ανοίξει το φάκελο των αμφίβολης νομιμότητας επιδοτήσεων προς τις φθηνές αεροπορικές εταιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον η Raynair φέρεται να έχει επιδοτηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση του Βελγίου με 4 εκατ. ευρώ και με 1,5 εκατ. ευρώ από επαρχία της βόρειας Ισπανίας, ώστε να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες σε περιφερειακά αεροδρόμια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024