Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΌλ. Κεφαλογιάννη: “Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με διασύνδεση των προορισμών”
Τουριστική Πολιτική

Όλ. Κεφαλογιάννη: “Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με διασύνδεση των προορισμών”

  • Ol. Kefalogianni

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνει την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και στρατηγική συνεργασία με τον ΣΕΤΕ για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη παρευρέθηκε χθες στην τακτική συνεδρίαση ΔΣ του ΣΕΤΕ, όπου με τον πρόεδρο του συνδέσμου, κ. Ιωάννη Παράσχη και τα μέλη, συζητήθηκε η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού για φέτος, με την αύξηση που καταγράφεται τόσο σε σχέση με το 2022 όσο και με το 2019.

Στη συνέχεια η υπουργός τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης κοινού βηματισμού μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Συνδέσμου, με επίκεντρο στόχευσης έναν ισχυρό, ανταγωνιστικό και βιώσιμο τουρισμό, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις μεγάλες προκλήσεις για το μέλλον του τομέα, όπως είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο υπερτουρισμός, η αυξημένη ανάγκη τήρησης της νομιμότητας με ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, τα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα, ο έντονος ανταγωνισμός που επανακάμπτει, και βεβαίως, πολύ σημαντικά ζητήματα συναρμοδιότητας, όπως είναι η άμεση ανάγκη ρύθμισης βραχυχρόνιων μισθώσεων, το ειδικό χωροταξικό και τα θέματα αεροναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κα Κεφαλογιάννη έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα ότι η χώρα μπορεί να εδραιωθεί ως ένας παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός, με τουριστική περίοδο που θα ξεπερνάει τους λίγους καλοκαιρινούς μήνες, και θα επεκτείνεται για περισσότερο χρόνο, αξιοποιώντας τον ανεξάντλητο πλούτο που διαθέτει, ενώ έθεσε τρεις στόχους, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες αυτές προκλήσεις.

Όπως ανέφερε, πρώτος στόχος είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ολοκλήρωση της διασύνδεσης των προορισμών και διάχυση των επισκεπτών στις 13 περιφέρειες. Δεύτερος στόχος είναι ο εμπλουτισμός και η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με έμφαση στην ανάδειξη νέων προϊόντων, εμπειριών και προορισμών, ενώ ο τρίτος στόχος αφορά στην ενίσχυση της εικόνας και της ταυτότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο διεθνές περιβάλλον.

Τέλος, το στοίχημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, της επόμενης μέρας, είναι  αυτό μιας βιώσιμης και μακροχρόνιας ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, που θα προσδώσει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και φυσικά στην ελληνική κοινωνία, καλώντας τους παρευρισκόμενους να συμβάλουν με τη συνεργασία τους στην κοινή αυτή στόχευση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023