Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαAttica Group: “Συνεργαζόμαστε με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος”
Ακτοπλοΐα

Attica Group: “Συνεργαζόμαστε με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος”

Ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό και τόνισε ότι “γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών”.

Μετά τον θάνατο ενός 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά, τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon θα οδηγηθούν στην Eισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.  Στο πλοίο έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε μετά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Διαβάστε επίσηςΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σκότωσαν επιβάτη στο Blue Horizon!!

Για το συμβάν η ενημέρωση προς τους επιβάτες ήταν: “Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση”.

Η πρώτη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρει: “Πτώση άνδρα στο Λιμένα Πειραιά κατά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «Blue Horizon». Ο ανωτέρω ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Το πλοίο επιστρέφει προς Πειραιά”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα Social Media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, ενώ τον εμποδίζουν και τον απωθούν δύο άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει: “Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024