Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαAttica Group: Παραιτήθηκε ο CEO και καρατομήθηκαν δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά
Ναυτιλία

Attica Group: Παραιτήθηκε ο CEO και καρατομήθηκαν δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά

Attica Group new CEO

Μετά τις δηλώσεις ήρθαν και κάποιες παραιτήσεις και απομακρύνσεις στελεχών.

Μετά τον τραγικό συμβάν που προκάλεσε το θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο Πειραιά, ήρθε η παραίτηση του CEO της Attica Group, κ. Σπύρου Πασχάλη, και η αντικατάσταση του με τον κ. Παναγιώτη Δικαίο που αναλαμβάνει προσωρινός CEO.

H Attica A.E.ενημερώνει τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό ότι, κατόπιν της παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Σπυρίδωνος Πασχάλη, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στο άμεσο μέλλον για να ορίσει τον αντικαταστάτη του.

Από την άλλη πλευρά, παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, που παραδόθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προκύπτουν ευθύνες. Όπως έχουμε όλοι δει στο βίντεο δεν υπήρχε κατά την αναχώρηση του πλοίου κανένα στέλεχος του Λιμεναρχείου στη προβλήτα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023