Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαAttica Group: Εσωτερικός έλεγχος ύστερα από τον τραγικό θάνατο επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά
Ακτοπλοΐα

Attica Group: Εσωτερικός έλεγχος ύστερα από τον τραγικό θάνατο επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά

Η κατηγορία που βαραίνει τέσσερις συλληφθέντες του πληρώματος του Blue Horizon είναι ανθρωποκτονία από κοινού.

Σε συνέχεια του χθεσινού τραγικού θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, όταν μέλη του πληρώματος του “Blue Horizon” τον έριξαν στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά, η εταιρεία του πλοίου, Attica Group, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

“Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας”.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Σωτήρη Μπογιόκα που διενήργησε τη νεκροψία νεκροτομή,  η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη που βρήκε τραγικό θάνατο χθες στο λιμάνι του Πειραιά, είναι “πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος ενώ φέρει και εκδορές στη κεφαλή”.

ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανακοίνωσε ότι διέταξε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.

Για το τραγικό περιστατικό έχουν συλληφθεί, εκτός από τον καπετάνιο, ο ύπαρχος, ένας λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του “Blue Horizon”.

Ανακοίνωση της ΠΝΟ 

Tη βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο “Blue Horizon” εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απευθύνοντας παράλληλα τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εκφράζει την βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο ‘Blue Horizon’ και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Αναμένουμε τα πορίσματα των αρμόδιων Υπηρεσιών για την διαλεύκανση του όλου τραγικού περιστατικού αναφέρει η ΠΝΟ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου (όπου και διέμενε ο 36χρονος), κ. Αντώνης Ζερβός ανέφερε ότι ήταν ένα φιλήσυχος άνθρωπος που δεν είχε ποτέ προκαλέσει προβλήματα στην περιοχή, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024