Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕρώτηση Κουβέλη για τις διαβάσεις πεζών στις σιδηροδρομικές γραμμές
Βουλευτής Β΄Αθηνών ΣΥΝ

Ερώτηση Κουβέλη για τις διαβάσεις πεζών στις σιδηροδρομικές γραμμές

“Ο σοβαρός τραυματισμός από τραίνο του Ο.Σ.Ε διερχόμενης από υποτυπώδη διάβαση πεζών, την Τρίτη 10.07.2007, στο ύψος της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως, επαναφέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουνκάτοικοι και περαστικοί […]

“Ο σοβαρός τραυματισμός από τραίνο του Ο.Σ.Ε διερχόμενης από υποτυπώδη διάβαση πεζών, την Τρίτη 10.07.2007, στο ύψος της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως, επαναφέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν<...>κάτοικοι και περαστικοί στην εν λόγω περιοχή μετά την λειτουργία της γραμμής προαστιακού Πειραιά”, όπως τόνισε στη Βουλή ο κ. Φώτης Κουβέλης, βουλευτής Β` ΑΘηνών του ΠΑ.ΣΟ.Κ, απευθυνόμενος με ερώτηση του προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη.

Πολίτες, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, καταγγέλλουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, με αποτέλεσμα και στο παρελθόν να έχουν συμβεί ατυχήματα. Οι κάτοικοι ζητούν την έναρξη του έργου υπογειοποίησης της εν λόγω σιδηροδρομικής γραμμής, επικαλούμενοι την απόφαση 3520/2006 του Συμβουλίου της Επικράτειας και έως την ολοκλήρωση του έργου, την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας για την προστασία των πολιτών κατά την διέλευση των γραμμών.

Με δεδομένη την ανάγκη να υπάρξουν ασφαλείς διαβάσεις πεζών στις σιδηροδρομικές γραμμές σε όλη την επικράτεια, ο κ. Κουβέλης ρώτησε τον κ. Λιάπη “ποιά ουσιώδη μέτρα προτίθεται άμεσα να λάβει για την ύπαρξη ασφαλών διαβάσεων πεζών στο δίκτυο του ΟΣΕ σε όλη τη χώρα, αλλά και ειδικότερα στη θέση επί της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως”, αλλά και “πότε προβλέπεται η έναρξη του έργου υπογειοποίησης της εν λόγω σιδηροδρομικής γραμμής”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024